skip to Main Content
Wilde zwijnen gezien op de stranden van Cambrils aan de Costa Dorada

Wilde zwijnen gezien op de stranden van Cambrils aan de Costa Dorada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

wild-zwijnCAMBRILS – Inwoners van de kustplaats Cambrils en de daarnaast gelegen woonwijk Vilafortuny hebben maandagavond op de stranden van de Costa Dorada wilde zwijnen zien lopen. Nu komt het in Spanje wel eens vaker voor dat deze in de binnenlanden van Spanje levende jabalíes naar de kust komen maar het is voor het eerst dat dit is waargenomen op de stranden van Cambrils en Vilafortuny.

Afgelopen maandagavond werd de politie van Cambrils erop geattendeerd dat er drie jonge wilde zwijnen vrolijk op het Cap de Sant Pere strand van de wijk Vilafortuny in Cambrils liepen. Op het tijdstip dat deze jabalíes, zoals ze in het Spaans heten, op de stranden liepen, waren er veel wandelaars die hun ogen niet konden geloven. Het komt immers nooit voor, althans niet in Cambrils, dat wilde zwijnen zover naar de kust afzakken dat ze op de stranden te zien zijn.

Wilde zwijnen leven normaal gesproken meer landinwaarts en komen zelden bij de kust, laat staan op die plaatsen waar veel mensen aanwezig zijn. Toch komt het in Spanje wel eens voor dat er wilde zwijnen gezien worden op stranden, vaak op de tijdstippen dat er geen of weinig mensen aanwezig zijn maar soms ook als er wel mensen op het strand liggen wat dan even voor paniek kan zorgen. Daarnaast gebeurt dat meestal in het zuiden van Spanje, richting Huelva of in het noorden van Spanje langs de Atlantische kust.

Wat de reden is dat deze jabalíes tot aan het strand zijn gelopen is niet helemaal bekend maar het kan er mee te maken hebben dat ze op zoek waren naar eten of gedesoriënteerd raakten. Daarnaast zeggen experts dat er landinwaarts een overbevolking is van wilde zwijnen waardoor deze op zoek gaan naar voedselbronnen.

Nadat de politie was gewaarschuwd konden diverse agenten ervoor zorgen dat de wilde zwijnen van het Cap de Sant Pere strand richting de Riera de Maspujols liepen waarna ze richting het binnenland konden lopen. Getuigen zeggen echter dat een van de jonge wilde zwijnen de groep verliet en richting Salou begon te rennen waarna de agenten het wilde zwijn jong niet meer konden vinden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken