skip to Main Content
Bekende stierenvechter in Zaragoza op de horens genomen

Bekende stierenvechter in Zaragoza op de horens genomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ZARAGOZA – De in Spanje zeer populaire stierenvechter Cayetano Rivera is in de arena van Zaragoza tijdens de Fiesta de Pilar door de stier op de horens genomen waarbij hij gewond raakte. Weliswaar was Rivera zwaargewond maar hij maakte zijn ronde af, doodde de stier, sneed twee oren af van de machtige stier en ging vervolgens naar de ziekenboeg.

De stierenvechter werd in zijn linker dij gespietst door de stier die Cayetano op zijn horens nam. Met een bebloed been en een gezicht vol met bloed wist de bekende Spaanse stierenvechter zijn gevecht af te maken waarbij hij uiteindelijk de kans zag om de stier te doden. Nadat hij beide oren van de stier als trofee had afgesneden werd hij door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Helaas heeft de stier dus dit keer niet gewonnen maar wist hij toch de stierenvechter Cayetano Rivera flink wat schade toe te brengen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 33 reacties
 1. Als je de reacties hier leest dan vraag ik mij af wat die mensen in Spanje te zoeken hebben. Ze zijn nog erger dan de asylzoekers in Nederland.

 2. Hoop dat deze stierenvechter nog vreselijke ontstekingen in zijn wond krijgt met de …. Als gevolg. Idioot, reinste dierenmishandeling, het arme dier doden en dan ook nog trofee’s nemen. Walgelijk. Stomme idioten

 3. Ik begrijp nog altijd niet, dat dit nog niet helemaal verboden is. Ik heb helemaal geen compassie met de stierenvechter. Inderdaad spijtig dat de stier het niet heeft gehaald. Kan misschien cru klinken, hopelijk hersteld hij,en gaat zijn geweten opspelen

 4. Wat een hypocriete mensen …
  Enerzijds willen jullie zo goedkoop mogelijk eten en zo weinig mogelijk betalen voor alles.
  Met andere woorden, jullie vinden het niet erg dat iemand werkt voor 4 à 5 euro per uur !…
  Bovendien roepen jullie moord en brand wanneer er sprake is om iets te veranderen aan de traditie van de Sint met zijn ‘zwarte knecht’, maar anderzijds zijn de traditie’s die ze hebben in dat ‘barbaarse land’ zo erg dat ze moeten afgeschaft worden …
  Ga eens incognito kijken hoe ze werken in een Belgisch of Nederlands slachthuis, daar zie je pas dingen waarvan je maag omdraait en laat de trots van de Spanjaard met zijn stierengevecht en de daarbij horende gebruiken.
  Vergeet niet dat die torero een deftig eerlijk werk uitvoert om zijn vrouw en kinderen eten te geven en wees blij dat hij niet op jouw stoep zit om te schooien voor zijn boterham…
  Hypocrieten !…

  1. Deftig eerlijk werk…???? van welke planeet kom jij in godsnaam. Ik ben veganist en weet dus heel goed wat er in slachthuizen gebeurt maar dit werk heeft absoluut niks te maken met je familie een boterham geven…..heb jij wel eens gehoord over welke sommen geld het hier gaat, waarom denk je dat er zovelen zijn die het niet willen afgeschaft zien, echt niet om je familie een boterham te geven hoor……..

  2. Als jij een Abattoir gelijk stelt met een Arena, zit er toch echt een steekkie bij je los, egwel. En een dikke boterham gaat ie dan maar verdienen in een Abattoir kan ie doden naar hartenlust zonder gegil en zakdoekjes. En een veganist loopt ook in dieren spullen tenslotte, zo ook eten ze dierlijke uitwerpselen.

  3. Wat heeft dit met eten te maken? Of met Zwarte Piet? Dit gaat over iemand die zich erg onzeker voelt en op deze wijze zijn ego moet laten strelen in de hoop dat ie wat zelfvertrouwen opbouwt. Zo van “zie je wel? Ik heb een stier gedood! Mama, kijk nou!! Zag je hoe goed ik ben?” Stierenvechters zijn gewoon hele zielige en onzekere mensen die te weinig aandacht kregen in hun jeugd.

 5. Gladiatoren aan de leeuwen voeren was vroeger ook traditie, maar je hoort nooit een stierenvechter opkomen voor die traditie. En de fans die vinden dat “feest zonder bloed geen feest is” zouden daar ook niets op tegen moeten hebben. Rare mensen die fans van stierengevechten.

 6. ” Helaas heeft de stier dus dit keer niet gewonnen ” …….man, man, man……wat een belachelijk schrijven, de stier kan en mag en heeft nooit de kans om te winnen. Afvoeren dit achterlijk en wreed gedoe dat niet meer van deze tijd is.

 7. Jammer dat zijn beide oren ook niet zijn afgesneden en hij ook niet is gedood, wat een walgelijk beroep en wat een walgelijk tijdverdrijf. Ik woon nu twee jaar in Spanje, maar de wreedheid van de Spanjaarden tegenover dieren, is het enige waar ik niet aan kan wennen.

  1. Madelon, de wreedheid van de Spanjaarden tegenover dieren………..waar haal je die idioterie vandaan? Ik woon nu 12 jaar in Spanje, beurtelings in Catalunya en Aragon, en ben nog geen Spanjaard tegengekomen die wreed was tegen dieren. Stierenvechten, ok, meteen afschaffen. Maar voor de rest zie ik alleen maar compassie en vertroetelen van huisdieren. Overal gebeurt er wel eens wat naars. Als je denkt dat dat alleen in Spanje is, wordt het de hoogste tijd om te vertrekken.

   1. Wat een rare reactie! Iedereen weet dat Spanjaarden over het algemeen, een enkeling daar gelaten, dierenliefde niet hoog in het vaandel hebben staan. Dat u geen wreedheden bent tegengekomen in die twaalf jaar komt waarschijnlijk omdat u te druk met heen en weer rijden bent geweest. De hoogste tijd om te vertrekken, omdat Madelon een andere mening heeft dan u? Misschien dat u op dit moment in catalunya verblijft? Wordt voor u tijd om te vertrekken!

    1. Nou nou nou, wat zijn we weer lekker sociaal en aan het generaliseren. In Spanje is er maar een minderheid die van stierenvechten houdt en het is in steeds meer plaatsen verboden. Spanje maakt tegenwoordig ook serieus werk van de aanpak van dierenbeulen, want die zijn er ook, net als in Nederland en België.

  2. ….plus hun geschreeuw, vaak achteloze bediening op terras, arrogante ééntaligheid maar de buitenlander wel zoveel mogelijk willen plukken, onbetrouwbaarheid (niet nakomen van afspraken of b.v. oplichting bij autoverhuur), ondeskundigheid van veel gestors die zich wel als deskundige voordoen, erbarmelijke bouwkwaliteiten (lekker snel maar vaak prutswerk). Om positief af te sluiten: ik heb wel grote bewondering voor hun tegelwerk in de stoep waar ze met kunstige versnijdingen de lastigste oneffenheden weten te bestraten.
   We nemen het maar op de koop toe… het land is tenslotte mooi en het weer vaak lekker.

  1. Omdat er op de canarische eilanden, net zoals het baskenland, al geen stierenvechten meer waren. In catalonië verbood men het ook alleen mocht dat later niet van de rechter. Catalonië heeft dat denk ik echter meer gedaan als protest tegen alles wat als spaans wordt gezien. Andere tradities met stieren, zoals stieren aan touwen, in het water laten springen en met brandende horens laten lopen mogen nog wel in het moderne catalonië

 8. Ja Jan, mee eens, maar …
  Ook dit hebben we te danken aan Rajoy en z’n vriendjes in hetzelfde Hof wat het referendum ongrondwettelijk verklaarde.

  Op 28 juli 2010 werd het stierenvechten in Catalonië ‘onofficieel’ afgeschaft door het Parlement van Catalonië. De regio was daardoor zes jaar lang voorloper wat betreft dierenrechten in Spanje.

  Kort na de afschaffing van de gevechten diende de conservatieve partij PP een klacht in: stierenvechten moest juist opgenomen worden als cultureel erfgoed. Op donderdag 20 oktober 2016 kreeg de partij zijn zin: het Grondwettelijk Hof van Spanje heeft het verbod opgeheven. Volgens hen behoort het stierengevecht tot Spaans Cultureel Erfgoed.

 9. Had die stier hem maar helemaal tot moes gestampt, maar daar krijgt het arme dier nooit de kans voor. Als zoiets gebeurt springen er altijd gelijk andere stierenvechters tevoorschijn om zijn aandacht af te leiden. Traditie of niet, dit hoort verboden te worden. Achterlijke folklore uit een verleden dat bol staat van dierenleed.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken