skip to Main Content
Duizenden Spanjaarden op de been bij Día de la Hispanidad manifestatie in Barcelona *UPDATE* (2017)

Duizenden Spanjaarden op de been bij Día de la Hispanidad manifestatie in Barcelona *UPDATE* (2017)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Op het centrale plein Plaza de Catalunya zijn deze donderdag 12 oktober op de dag van het nationale feest Día de Hispanidad duizenden mensen met Spaanse en Catalaanse vlaggen bijeen gekomen. Met deze jaarlijks terugkerende manifestatie wilden de deelnemers en de organisatoren van Sociedad Civil Catalana aangeven dat veel inwoners van Catalonië zich zowel Catalaans alsook Spaans voelen.

Onder het mom van “Catalunya sí, Espanya también” kwamen er duizenden manifestanten bij elkaar om op het Plaza de Catalunya hun liefde voor de Catalaanse senyera maar ook voor de Spaanse rojigualda te tonen, met andere woorden de Catalaanse en Spaanse vlaggen. Er werd veel gezongen zoals “Yo soy espanyol espanyol”, “Y viva espanya”, “No somos fachas, somos espanyoles” en ook “Puigdemont a prisión”.

De manifestatie begon in principe op de Passeig de Gracía om daarna in stoet met politici aan het hoofd en een groot spandoek richting de Plaza Catalunya te lopen. Daar waren al duizenden mensen met diverse vlaggen aanwezig waarna er toespraken waren en er gezongen werd.

Deze manifestatie verliep zonder problemen (ZIE BENEDEN) en volgt slechts enkele dagen na de massale demonstratie op zondag 8 oktober waar waarschijnlijk meer dan één miljoen Spanjaarden en Catalanen aanwezige waren die tegen afscheiding zijn. Deze manifestaties zijn volgens veel “andersdenkenden” erg belangrijk omdat diegene die geen afscheiding willen van Spanje eindelijk van zich laten horen.

UPDATE: Tegen het einde van de manifestatie ontstond een grote vechtpartij tussen twee extreem-rechtse Spaanse groepen ofwel “ultras” waarbij de terrasstoelen en tafels over en weer vlogen. Het is niet bekend waarom deze vechtpartij ontstond maar wel dat het hier om extremistische demonstranten gaat die eigenlijk alleen maar ruzie en problemen zoeken bij manifestaties. Eerder die ochtend werd ook al een groep van 15 extreem-rechtse manifestanten aangehouden waarbij de politie wapens aantrof op de personen en in de voertuigen van deze groep.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken