skip to Main Content
Meer cruiseschip passagiers in Spanje tot en met augustus
Pixabay

Meer cruiseschip passagiers in Spanje tot en met augustus

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Meer cruiseschip passagiers in Spanje tot en met augustus

Pixabay

MADRID – Tot aan het einde van augustus zijn er in Spanje 17% meer cruiseschip passagiers in Spanje vertrokken en aangekomen. We hebben het dan over een aantal van 6,8 miljoen vakantiegangers die een reis met een cruise hebben gemaakt en dat deden via de Spaanse havens.

Het cruiseschip toerisme zit dit jaar opnieuw in de lift met een stijging van 17% in het aantal passagiers. Terwijl het aantal reizigers opliep tot 6,8 miljoen gedurende de eerste acht maanden dit jaar steeg het aantal boten met 8,92% naar 2.590 cruiseschepen.

Alleen in de maand augustus kwamen er 905.614 passagiers aan, een 3,18% minder dan in augustus 2017 toen dat aantal nog 935.358 passagiers was. In augustus kwamen er op de Balearen eilanden 100 (27 minder dan in 2017) cruiseschepen aan, in Barcelona 71 (6 minder) en in Bahía de Cádiz 24 schepen wat hetzelfde aantal was dan in 2017.

Gedurende de eerste acht maanden echter kwamen er 563 schepen aan op de Balearen, 500 in Barcelona, 343 in Las Palmas de Gran Canaria, 303 in Santa Cruz de Tenerife, 198 in Bahía de Cádiz, 157 in Málaga, 105 in Valencia, 77 in Cartagena, 54 in A Coruña, 47 in Vigo, 46 in Sevilla, 38 in Tarragona en 37 in Bilbao.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Vreselijk, deze dagjestoeristen die de stad ongeïnteresseerd overspoelen. Ze worden gedropt en gaan morgen weer naar een ander oord waar ze hetzelfde niet zien en voelen.
    Wij kennen Malaga 20 jaar en wonen er nu 3 jaar, het is nog een heerlijke, echt Spaanse havenstad, maar ik zie het met het jaar minder authentiek worden door dit soort geldbrengers.
    Misschien dan maar beter ergens in het binnenland gaan wonen?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by