MENING: Is het Spaans een van de snelste talen ter wereld?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
MENING: Is het Spaans een van de snelste talen ter wereld?
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Uit een recent onderzoek is gebleken dat het Spaans de op een na snelst gesproken taal ter wereld is. Beginnende Spaanssprekenden weten dat het leren van deze taal niet altijd even makkelijk is en als men de taal dan toch een beetje beheerst komt het probleem van een gesprek beginnen maar nog meer een gesprek volgen. Spanjaarden spreken over het algemeen snel maar is dat ook jouw mening over het Spaans?

Uit dit uitgebreide onderzoek is gebleken dat het Spaans uit de 17 onderzochte talen van 9 taalgroepen op het Japans na de snelst gesproken taal is. Daarbij werden meer dan 170 personen opgenomen (met 15 gesproken teksten) en onderzocht waarna men via een ingewikkelde formule kon achterhalen welke taal het snelst is. 

Uit het onderzoek blijkt dat elke taal zijn ritme en snelheid aanpast aan de mate van efficiëntie. Die talen waarvan de lettergrepen kleinere delen van informatie condenseren (een eenheid die bekend staat als ‘bit’) lijken de neiging te hebben om zeer snel te worden verzonden, inclusief vele lettergrepen per seconde. De meest efficiënte talen daarentegen die in staat zijn meer ‘bits’ met het minste aantal lettergrepen te communiceren, doen dit langzamer en trager. Ze hebben geen haast, ze hebben het ook niet nodig. De talen Japans en Spaans hebben dat wel.

De rangorde is volgens de onderzoeksresultaten als volgt: Japans, Spaans, Baskisch, Fins en Italiaans gevolgd door Servisch, Koreaans, Catalaans, Turks, Frans en Engels. Onderaan de lijst staan de langzaamste talen, te weten Duits, Hongaars, Cambodjaans, Kantonees, Vietnamees en Thais.

Wat vindt jij? Klopt dit onderzoek een beetje? Nu zullen wellicht niet veel lezers het Japans spreken maar wel het Spaans. Welke problemen heb jij meegemaakt tijdens het leerproces van het Spaans? Vindt jij ook dat het Spaans (incl. Baskisch en Catalaans) een snelle taal is?

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.