Website om inwoners van Spanje over te halen in een plattelandsdorp te wonen

Website om inwoners van Spanje over te halen in een plattelandsdorp te wonen
Beeld: Pixabay

Website om inwoners van Spanje over te halen in een plattelandsdorp te wonen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat veel inwoners van Spanje zijn gaan nadenken over de plaats waar ze wonen. Tijdens de noodtoestand bleek plots dat de woonsituatie en leefomgeving toch erg belangrijk is. De initiatiefnemers van de website ‘Vente a vivir a un pueblo’ willen uitgebreide en nuttige informatie geven over honderden dorpen waar men kan gaan wonen.

Spanje heeft volgens de laatste informatie van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) 8.131 gemeenten waarvan er 7.372 minder dan 10.000 inwoners hebben, ofwel 90% van het totaal aantal gemeenten waar slechts 20,1% van de totale bevolking woont. Slechts 9,4 miljoen personen van het totaal van 47 miljoen inwoners in Spanje woont in een gemeente met minder dan 10.000 inwoners. 79,9% van de inwoners van Spanje leeft dus in slechts 10% van alle gemeenten.

De ontvolking ofwel de sterke afname van de bevolking in een bepaald gebied zoals het platteland is een groot probleem in het ‘España vaciada’ en daar willen de bedenkers van deze website iets aan doen. 

Op ‘Vente a vivir a un pueblo ’ is het mogelijk te zoeken naar dorpen en gebruik te maken van filters zoals de afstand tot een stad, financiële hulp en subsidies, connectiviteit (4G en glasvezel internet), vervoersmogelijkheden zoals trein, bus, weg en dichtstbijzijnde vliegveld of onderwijs- en gezondheidsfaciliteiten.

De website is nog niet zo lang geleden gelanceerd en op dit moment zijn er nog maar 21 dorpen te vinden die hun informatie hebben gedeeld maar er zijn veel mooie video’s te zien en er is veel informatie te vinden over deze dorpen. De lijst van dorpen zal ongetwijfeld groeien aangezien er ook steeds meer interesse lijkt te zijn om op het platteland te gaan wonen.

Het doel van de website bedenkers is om elke week 10 nieuwe dorpen toe te voegen. De gemeenten kunnen zich aanmelden om op de website te verschijnen om nieuwe inwoners aan te trekken. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.