Search
menu
Search

Ryanair vliegtuig van Maastricht naar Alicante wordt vanwege slecht weer naar Málaga gestuurd

Ryanair vliegtuig van Maastricht naar Alicante wordt vanwege slecht weer naar Málaga gestuurd
Beeld: Canva

Ryanair vliegtuig van Maastricht naar Alicante wordt vanwege slecht weer naar Málaga gestuurd

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De storm in Alicante heeft ervoor gezorgd dat vier vliegtuigen die bij het vliegveld van Alicante-Elche hadden moeten landen naar andere vliegvelden werden gestuurd. Het weer was zo slecht en het regende zo hevig dat diverse vliegtuigen van onder andere Ryanair niet mochten en konden landen bij het vliegveld van de Costa Blanca en naar de luchthavens van Valencia, Murcia, Ibiza en Málaga werden gestuurd. Daaronder ook een vlucht uit Maastricht.

Het slechte weer met regen, wind en onweer zorgde ervoor dat de luchthaven van Alicante-Elche voor korte tijd onbereikbaar was. Diverse vliegtuigen die echter al op weg waren naar het Costa Blanca vliegveld moesten ergens anders landen omdat de weersomstandigheden te gevaarlijk waren voor een landing.  

Daaronder bevond zich een Ryanair-vliegtuig van Maastricht-Aachen Airport naar Alicante-Elche dat om 21.30 uur naar het vliegveld van Málaga-Costa del Sol werd gestuurd. Een kwartier later rond 21.45 uur was de storm echter alweer richting het oosten van Alicante getrokken en kon het vliegveld van de Costa Blanca weer vliegtuigen ontvangen.

Het eerste vliegtuig dat dinsdagavond om 20.50 uur naar een ander vliegveld werd gestuurd was een Ryanair toestel uit Bournemouth in het Verenigd Koninkrijk dat in plaats van Alicante-Elche naar Murcia werd gestuurd. Een vliegtuig van Ryanair uit Prestwich in Schotland werd naar het vliegveld van Valencia gestuurd terwijl om 21.12 uur een Jet2-vliegtuig uit Manchester naar het vliegveld van Ibiza werd gestuurd.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?