skip to Main Content
Na storm beschadigde wegen bij de Caminito del Rey binnenkort weer open
Google Streetview

Na storm beschadigde wegen bij de Caminito del Rey binnenkort weer open

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Sinds 21 oktober zijn er twee belangrijke toevoerwegen naar het beroemde wandelpad Caminito del Rey voor het wegverkeer afgesloten vanwege verwoestingen na de enorme regenval die aardverschuivingen tot gevolg had. Als gevolg van die schade aan de wegen moet de shuttlebus een andere route rijden die veel langer is en door het dorp Álora gaat.

De Diputación de Málaga heeft meer dan 1,2 miljoen euro geïnvesteerd om de door de storm aangetaste wegen te vernieuwen. Het gaat daarbij om delen van de MA-5403 tussen Ardales en El Chorro en de MA-4400 via de ingang van Bobastro.

Eind deze maand zal de weg tussen Ardales en El Chorro die de noord en zuid ingangen van de Caminito del Rey met elkaar verbindt en gebruikt wordt door de shuttlebussen, weer opengaan voor het wegverkeer. Volgende week zal de weg bij Bobastro waarschijnlijk al open kunnen voor het wegverkeer.

De Diputación de Málaga heeft voor de MA-5403 tussen Ardales en El Chorro ruim 800.000 euro uitgegeven terwijl de herstelwerkzaamheden voor de MA-4400 via Bobastro zo’n 400.000 euro kosten, hoofdzakelijk om een brug te herstellen.

Shuttlebus

De shuttlebus (autobús lanzadera) die de wandelaars van de Caminito del Rey tussen beide in/uitgangen brengt moet dankzij het afsluiten van de weg een andere veel langere route rijden. Volgens de website van de beheerders van het wandelpad zal dit nog tot 25 november het geval zijn.

Personen die gebruik maken van de shuttlebus service dienen tijdelijk een hoger bedrag te betalen omdat de logistieke kosten ook hoger zijn. Dat houdt in dat de bus nu 4,50 euro kost. Personen die reeds een ticket hebben gekocht hoeven alleen het prijsverschil van 2,95 euro ter plaatse in de bus te betalen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. verleden jaar en dit jaar bezocht in de maand juni
    geen euro is te veel betreft investering om deze PRACHT locatie terug de ideale toegankelijkheid te bezorgen qua infrastructuur
    dank vanuit Belgie
    requerdo
    Carolina y j-m

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken