Tarragona, Vitoria en San Sebastian de duurste steden met taxi’s in Spanje

Tarragona, Vitoria en San Sebastian de duurste steden met taxi’s in Spanje
Beeld: Pixabay

Tarragona, Vitoria en San Sebastian de duurste steden met taxi’s in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Uit een onderzoek van de Spaanse consumentenbond FACUA is gebleken dat Tarragona de duurste stad van Spanje is om een taxi te nemen. Tarragona staat daarmee bovenaan de lijst die gevolgd wordt door Vitoria, San Sebastian en Gerona. Er zijn echter veel verschillen in dag- en avondtarieven te vinden in de Spaanse steden.

Volgens de onderzoeksresultaten van de Spaanse consumentenbond FACUA zijn er grote verschillen in de tarieven voor de taxi’s in de provinciale hoofdsteden te vinden in Spanje. Daarbij heeft de FACUA gekeken naar de dag- en avondtarieven en de weekendtarieven op afstanden van een 1 kilometer (het minimale), 5 km en 10 km.

Over het algemeen is Tarragona de duurste stad op afstanden van meer dan 5 km maar San Sebastian is de duurste stad wat betreft de kilometerprijs dagtarief met 5,33 euro gevolgd, een avondtarief van 6,18 euro en een weekendtarief van 6,20 euro. In Tarragona is dat respectievelijk 4,57 euro, 5,98 euro en 5,98 euro terwijl dit in Vitoria respectievelijk 4,28 euro, 5,36 euro en 5,79 euro is.

(klik voor grotere foto) / FACUA

De goedkoopste stad om een taxi te nemen is Las Palmas op Gran Canaria met 2,38 euro dagprijs gevolgd door Arrecife op het eiland Lanzarote waar de dagprijs 2,40 euro is. De gemiddelde dagprijs (per het minimale van 1 km) in Spanje is 3,57 euro, avondtarief 4,60 euro en weekendtarief 4,80 euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.