skip to Main Content
Tarragona, Vitoria en San Sebastian de duurste steden met taxi’s in Spanje
Pixabay

Tarragona, Vitoria en San Sebastian de duurste steden met taxi’s in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Uit een onderzoek van de Spaanse consumentenbond FACUA is gebleken dat Tarragona de duurste stad van Spanje is om een taxi te nemen. Tarragona staat daarmee bovenaan de lijst die gevolgd wordt door Vitoria, San Sebastian en Gerona. Er zijn echter veel verschillen in dag- en avondtarieven te vinden in de Spaanse steden.

Volgens de onderzoeksresultaten van de Spaanse consumentenbond FACUA zijn er grote verschillen in de tarieven voor de taxi’s in de provinciale hoofdsteden te vinden in Spanje. Daarbij heeft de FACUA gekeken naar de dag- en avondtarieven en de weekendtarieven op afstanden van een 1 kilometer (het minimale), 5 km en 10 km.

Over het algemeen is Tarragona de duurste stad op afstanden van meer dan 5 km maar San Sebastian is de duurste stad wat betreft de kilometerprijs dagtarief met 5,33 euro gevolgd, een avondtarief van 6,18 euro en een weekendtarief van 6,20 euro. In Tarragona is dat respectievelijk 4,57 euro, 5,98 euro en 5,98 euro terwijl dit in Vitoria respectievelijk 4,28 euro, 5,36 euro en 5,79 euro is.

(klik voor grotere foto) / FACUA

De goedkoopste stad om een taxi te nemen is Las Palmas op Gran Canaria met 2,38 euro dagprijs gevolgd door Arrecife op het eiland Lanzarote waar de dagprijs 2,40 euro is. De gemiddelde dagprijs (per het minimale van 1 km) in Spanje is 3,57 euro, avondtarief 4,60 euro en weekendtarief 4,80 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Toen ik hier 10 jaar geleden ging wonen reed ik met de taxi naar het dorp voor 6 euro, nu moet ik daar 14 euro voor aftikken dus never meer een taxi.

 2. Redaktie, het artikel is slechts een opsomming van feiten.
  Ik heb het Spaanse artikel niet gelezen, maar heeft het FACUA dan helemaal niets vermeld over het WAAROM van die hoge tarieven ??
  Ik heb slechts vermoedens waarom je daar een tandarts-tarief voor het “naar-huis-brengen” betaalt, maar het lijkt me beter als daar informatie over volgt uit andere bronnen.
  Denk je dat je die redenen kan vinden ? Alvast bedankt !

  1. Klopt helemaal, zoals het ook vermeld staat in het artikel en rapport van de FACUA. Waarom? Prijzen zijn nu eenmaal anders omdat de taxi organisaties de prijzen regelen.

   1. Dank je.
    Ik denk eerder dat de gemeentes er schuld aan hebben, zij hebben immers toegestaan dat die taxi-organisaties hun gang konden gaan en dan zie die absurde prijsverschillen tussen de diverse steden in Spanje.
    In die “dure” steden probeer ik zover mogelijk de taxi’s te vermijden, en ik zie de zin niet van het min of meer obligate fooi geven. Een buschauffeur krijgt ook geen fooi en ik ook niet voor wat ik doe.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken