Brandweer redt na vier dagen hond van dak in León

Brandweer redt na vier dagen hond van dak in León
Beeld: Infobierzo

Brandweer redt na vier dagen hond van dak in León

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LÉON – De brandweer heeft vier dagen nodig gehad om een hond van een zeven meter hoog dak te redden. Dit gebeurde in het dorp Villafranca del Bierzo in de provincie León (Castilië en León) waar het rond deze tijd van het jaar erg koud kan zijn. De melding van de vastzittende hond kwam reeds op vrijdag binnen maar het duurde vier dagen voordat de hond daadwerkelijk gered kon worden.

Afgelopen vrijdag kreeg de burgemeester van het dorp Villafranca del Bierzo (León) een melding dat er op een dak van een half ingestort huis in de Calle del Agua straat een hond vastzat. De burgemeester spoedde zich naar de woning en probeerde zelf de hond weg te halen maar dat mislukte, mede omdat het om een zeven meter hoog dak van een half ingestorte woning ging.

De burgemeester besloot daarna de brandweer te bellen die uit Ponferrada moest komen om te proberen de hond te redden. Vanwege de extreme weersomstandigheden kon de brandweer echter het afgelopen weekend nog niet bij de jonge Beagle komen. Op dinsdag kon men met de hulp van een lange ladder uiteindelijk de hond, die gedurende vier dagen de wind, kou en regen had getrotseerd, redden.

De burgemeester is nu op zoek naar de eigenaar van de jonge Beagle maar het kan ook zijn dat de hond, van een ras dat veel bij de jacht gebruikt wordt, verdwaald is geraakt bij een jachtpartij. 

Mocht er geen eigenaar gevonden worden dan kan de hond er zeker van zijn dat hij een nieuwe familie (en wellicht betere) zal krijgen want verschillende inwoners van Villafranca del Bierzo hebben aangegeven dat ze de hond willen adopteren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.