skip to Main Content
Brandweer redt na vier dagen hond van dak in León
Infobierzo

Brandweer redt na vier dagen hond van dak in León

LÉON – De brandweer heeft vier dagen nodig gehad om een hond van een zeven meter hoog dak te redden. Dit gebeurde in het dorp Villafranca del Bierzo in de provincie León (Castilië en León) waar het rond deze tijd van het jaar erg koud kan zijn. De melding van de vastzittende hond kwam reeds op vrijdag binnen maar het duurde vier dagen voordat de hond daadwerkelijk gered kon worden.

Afgelopen vrijdag kreeg de burgemeester van het dorp Villafranca del Bierzo (León) een melding dat er op een dak van een half ingestort huis in de Calle del Agua straat een hond vastzat. De burgemeester spoedde zich naar de woning en probeerde zelf de hond weg te halen maar dat mislukte, mede omdat het om een zeven meter hoog dak van een half ingestorte woning ging.

De burgemeester besloot daarna de brandweer te bellen die uit Ponferrada moest komen om te proberen de hond te redden. Vanwege de extreme weersomstandigheden kon de brandweer echter het afgelopen weekend nog niet bij de jonge Beagle komen. Op dinsdag kon men met de hulp van een lange ladder uiteindelijk de hond, die gedurende vier dagen de wind, kou en regen had getrotseerd, redden.

De burgemeester is nu op zoek naar de eigenaar van de jonge Beagle maar het kan ook zijn dat de hond, van een ras dat veel bij de jacht gebruikt wordt, verdwaald is geraakt bij een jachtpartij. 

Mocht er geen eigenaar gevonden worden dan kan de hond er zeker van zijn dat hij een nieuwe familie (en wellicht betere) zal krijgen want verschillende inwoners van Villafranca del Bierzo hebben aangegeven dat ze de hond willen adopteren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Wat goed dat dit hondje gered is

    Voor Femke er zijn meer dan genoeg honden uit het buitenland te adopteren
    Vaak hebben ze al een oppas adres in Nederland
    Zie buiten landde honden

  2. wat ben ik blij dat de brandweer deze beagle hebben gered .dikke pluim voor deze mannen
    ik heb ook een beagle gehad ,een schat van een hond Spijtig dat hij zo ver weg is ,anders zou ik dit hondje onmiddellijk adopteren

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken