skip to Main Content
Geen personen van meer dan 80 kilo op ezel-taxi’s in Mijas
123rf

Geen personen van meer dan 80 kilo op ezel-taxi’s in Mijas

MÁLAGA – De gemeente heeft nieuwe regels opgesteld voor de toeristische attractie van de stad Mijas aan de Costa del Sol. Het gaat om de problematische maar door toeristen geliefde ezel-taxi’s die bezoekers door de smalle straten van het witte bergdorp vervoeren. Vanaf 2020 mogen personen die zwaarder zijn dan 80 kilo niet meer plaatsnemen op de rug van de ezels.

Het maximale gewicht dat een ezel mag dragen is niet iets nieuws en het heeft een jaar geduurd voordat de gemeente eindelijk besloten heeft deze nieuwe regel, die al met de vereniging van ezel-taxi eigenaars in oktober 2018 was afgesproken, in te voeren. 

Toen kwam men overeen dat er verbeteringen moesten komen wat betreft het welzijn en de gezondheid van de ezels die al het zware werk in vaak erbarmelijke omstandigheden moeten doen. Er zijn op dit moment nog 69 ezels die toeristen rond brengen.

Naast het maximale gewicht van 80 kilo wil de gemeente dat er meer controles komen door dierenartsen en moet de huisvesting van de ezels verbeteren of verplaatst worden want deze is inmiddels alweer 50 jaar oud.

De gemeente Mijas heeft al jaren een probleem. Aan de ene kant wil de stad een van de belangrijkste toeristische attracties behouden en ervoor zorg dragen dat de tientallen families die leven van de ezel-taxi’s hun baan blijven behouden terwijl er ook beter voor de ezels gezorgd dient te worden aangezien er steeds meer klachten komen en de discussie over het welzijn van de ezels steeds universeler wordt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Hoe gaan ze de mensen hun gewicht bepalen? Hoop echt dat er beter naar gekeken wordt want deze ezeltjes zijn het verdrietigste wat ik te zien heb. Schandalig dat deze dieren zo mishandeld worden. Ben in Mijas geweest en je kunt er geweldig wandelen. Waarom moet een ezel op een ezel?

 2. Geen volwassenen zou inderdaad beter zijn
  Maar heus je ziet het echt wel hoor of iemand 70/80 kg weegt of 90/100 of meer

  1. Schitterend !!!!
   Maar beter zou zijn … om helemaal geen geen dieren voor het plezier van de mensen te gebruiken !!!
   De dieren worden al genoeg uitgebuit en verwaarloosd door de mensen !!!!

 3. Gaan ze de toeristen dan op de weegschaal zetten ????? dacht het niet, enkel nog kinderen erop laten, helemaal afschaffen zou natuurlijk nog beter zijn.

 4. Helemaal eens met voorgaande schrijvers, ezeltje rijden is voor kinderen. Dus verbieden voor volwassenen en anders de vergunning van de ezelhouder intrekken. En als straf mag de boer dan een rondje met de toerist op zijn nek door het dorp lopen.
  P.S. Ik weeg zelf 92kg, woon al 26 jaar hier en heb nog nooit op een ezel gezeten.

 5. Een stap in de goede richting, maar zoals andere ook al opmerken, wie gaat het controleren. Voor kinderen is het natuurlijk leuk, maar de omstandigheden waarin de ezels gehouden worden is bedroevend. Iedereen die het gezien heeft weet het! Ook het constante korte aangebonden staan in de hitte, geen water krijgen, want dan plassen ze en het slaan. Niemand zal problemen hebben als de dieren wat doen, maar hun omstandigheden moeten echt verbeteren. Vooral de huisvesting na het werk is verschrikkelijk. Nooit wat vrijheid om rond te rennen.

 6. En nu idem voor de ezels op Santorini ( Griekenland).Daar moeten die dieren elke dag de berg op met hun vracht ( toeristen).Werk aan de winkel Euopees parlement ! Kom uit je luie zetels en doe hier wat aan!

  1. Idd !!!
   Het wordt tijd dat ze uit hun kot komen en eens in gang schieten wat dieren bescherming en rechten betreft . Want het is schreiend en heel bedroevend. Ik zou heel graag daar enkele hun stoel willen overnemen 😉😉 !!!

 7. Inderdaad een goeie “Ezel op een ezel”
  Ze moeten geen volwassenen erop laten,
  hooguit kinderen en erop letten dat die niet de hele tijd
  in de ribben vd ezel schopppen, om hem aan te sporen
  harder te lopen. pfff
  Hóóg nodig dat een dierenarts controleert,
  maar zie het niet zo snel gebeuren…
  met name lettend op de hoeven, die gekapt moeten worden
  Dat wordt vaak verwaarloosd en veroorzaakt veel pijn bij het lopen.

 8. Het is een verbetering, maar…..het zou nog beter zijn als het alleen voor kinderen en ev. Tieners zou zijn want idd hoe komen ze erachter wat iemand werkelijk weegt!
  Wat is er trouwens mis met gewoon lopen?

 9. Dan vragen ze de toerist hoeveel weeg je en dan zegt die net onder de 80 terwijl die 100 kilo weegt. Lijkt me sterk dat ze overal weegschalen in de stad gaan plaatsen. Beter is dat die toeristen eens een keer gaan nadenken en de ezel laten voor wat hij is.

  1. INCOGNITO
   Dat is nu eens een goede welke EZEL gaat op een EZEL zitten topie dikke duim ik lig plat van het lachen : – )

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken