Geen personen van meer dan 80 kilo op ezel-taxi’s in Mijas

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Geen personen van meer dan 80 kilo op ezel-taxi’s in Mijas
Beeld: 123rf

MÁLAGA – De gemeente heeft nieuwe regels opgesteld voor de toeristische attractie van de stad Mijas aan de Costa del Sol. Het gaat om de problematische maar door toeristen geliefde ezel-taxi’s die bezoekers door de smalle straten van het witte bergdorp vervoeren. Vanaf 2020 mogen personen die zwaarder zijn dan 80 kilo niet meer plaatsnemen op de rug van de ezels.

Het maximale gewicht dat een ezel mag dragen is niet iets nieuws en het heeft een jaar geduurd voordat de gemeente eindelijk besloten heeft deze nieuwe regel, die al met de vereniging van ezel-taxi eigenaars in oktober 2018 was afgesproken, in te voeren. 

Toen kwam men overeen dat er verbeteringen moesten komen wat betreft het welzijn en de gezondheid van de ezels die al het zware werk in vaak erbarmelijke omstandigheden moeten doen. Er zijn op dit moment nog 69 ezels die toeristen rond brengen.

Naast het maximale gewicht van 80 kilo wil de gemeente dat er meer controles komen door dierenartsen en moet de huisvesting van de ezels verbeteren of verplaatst worden want deze is inmiddels alweer 50 jaar oud.

De gemeente Mijas heeft al jaren een probleem. Aan de ene kant wil de stad een van de belangrijkste toeristische attracties behouden en ervoor zorg dragen dat de tientallen families die leven van de ezel-taxi’s hun baan blijven behouden terwijl er ook beter voor de ezels gezorgd dient te worden aangezien er steeds meer klachten komen en de discussie over het welzijn van de ezels steeds universeler wordt.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.