Spaanse Supercup wordt gespeeld in Saoedi Arabië

Spaanse Supercup wordt gespeeld in Saoedi Arabië
Beeld: Youtube

VOETBAL – Het is allemaal heel logisch. Een Spaanse competitie die gespeeld wordt in een ander ver-weg land. In dit geval gaat het om de Spaanse Supercup die in januari gespeeld wordt in Saoedi Arabië. Het goede nieuws, althans volgens de Spaanse voetbalbond, is dat ook vrouwen naar de Spaanse wedstrijden mogen gaan kijken zonder dat zij daarvoor gestraft worden.

De Supercopa de España wordt tussen 8 en 12 januari gespeeld tussen Barcelona, Atlético Madrid, Valencia en Real Madrid. Deze wedstrijden die 100% Spaans zijn worden echter niet in Spanje gespeeld maar in Yeda in Saoedi Arabië, op 6 uur en 25 minuten vliegen van Madrid (voor diegene die met de auto of bus naar de wedstrijden willen gaan is dat 68 uur en 6.676 km rijden).

Luis Rubiales van de Federación Española de Fútbol kondigde dit nieuws samen met de voetballers Sergio Busquets, Sergio Ramos, Gayá en Saúl aan. Daarbij werd meteen gezegd dat de vrouwen zonder problemen en straffen naar de wedstrijden mogen gaan, iets dat sinds 2014 is toegestaan in Saoedi Arabië. 

Daarnaast hoeven de vrouwen niet apart te zitten maar mogen ze samen met de mannelijke supporters naar de wedstrijden kijken. Het feit dat daarover onderhandeld moet worden is natuurlijk vreemd.

De eerste semi finale wordt gespeeld tussen Valencia en Real Madrid op 8 januari gevolgd door de semi finale tussen FC Barcelona en Atlético Madrid op 9 januari. Daarna op 11 en 12 januari volgen nog twee wedstrijden voor de vierde, derde, tweede en eerste plaatsen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

7
Reageer op dit artikel

6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Lenneke

Nog nooit zoiets belachelijks en schandaligs gehoord! Is de voetbalwereld nou echt helemaal gek geworden? Er wordt ook al een WK georganiseerd in de zandbak bij 40 graden in de schaduw! Dit moet toch echt te stoppen zijn? Als de spelers nou es een standpunt innamen over deze apenlanden met hun vrouwenonderdrukking en terroristenopvang/ -opleiding, dan denk ik dat de rest van de wereld achter ze gaat staan (de moslimwereld uitgezonderd natuurlijk he?)

Fernando

Je moet toch totaal geen moraal hebben om in het grootste terroristen land ter wereld deze wedstrijden te gaan spelen. Die Spanjaarden moeten zich doodschamen en ik ben benieuwd of er nog een voetballer durft te zeggen dat hij daar niet naartoe gaat.

Juan74

Krankjorum idee.
Maar ja, het Spaanse clubvoetbal begint wat achter te lopen bij de rest van Europa qua inkomsten, dus zo willen ze de clubs weer een handje helpen.
Koning geld is al te lang in het voetbal de baas.
Speelde het vroeger graag en nog wel, maar het profvoetbal kan me minder en minder boeien door dit soort absurde zaken en bedragen.

Herman

Je komt ook zomaar Saudi Arabia niet binnen. Je moet een Saudi sponsor hebben die je een uitnodigingsbrief stuurt waar je mee een visum kan gaan aanvragen. En die sponsor doet het ook niet voor niets want zolang jij in Saudi Arabia bent is hij verantwoordelijk. Hij neemt dus ook je paspoort in en die krijg je pas terug als je weer weggaat.

Rob

Hier moet de FIFA ingrijpen. Totaal ontoelaatbaar dit. Het geld bepaalt veel, maar dit wekt de indruk dat geld alles bepaalt. En dat is wat mij betreft over de grens van het toelaatbare.

Martin

Tja, je moet wat doen als Spaanse voetbalbond om een beetje geld binnen te slepen.
Zal wel overvolle tribunes opleveren, not.
Ook het voetbal weertje zal wel aangenaam zijn, ik schat zo een graadje of 38.
Hoe kom je op het idee?
Bizar gewoon.

Nel Blaauwiekel

Wat is dit een belachelijk gedoe zeg. Geld teveel of krijgen ze teveel. Door deze move onthouden ze de Spaanse fans om naar hun favoriete voetbalclub te gaan kijken. Het enige wat de fans nu kunnen doen is, hun club boycotten totdat dit zotte idee van de baan is. Dit is 100% disrecpect voor alle supporters die jarenlang trouw naar hun club zijn wezen kijken en daar heel veel geld voor betaald hebben. Komend seizoen ook geen seizoenkaarten kopen. Hopelijk komen ze er nog op terug. Dan hebben we het nog niet over die andere politieke aspecten. Hopelijk worden ze… Lees verder »

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.