Spaanse Supercup wordt gespeeld in Saoedi Arabië

Spaanse Supercup wordt gespeeld in Saoedi Arabië
Beeld: Youtube

Spaanse Supercup wordt gespeeld in Saoedi Arabië

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Het is allemaal heel logisch. Een Spaanse competitie die gespeeld wordt in een ander ver-weg land. In dit geval gaat het om de Spaanse Supercup die in januari gespeeld wordt in Saoedi Arabië. Het goede nieuws, althans volgens de Spaanse voetbalbond, is dat ook vrouwen naar de Spaanse wedstrijden mogen gaan kijken zonder dat zij daarvoor gestraft worden.

De Supercopa de España wordt tussen 8 en 12 januari gespeeld tussen Barcelona, Atlético Madrid, Valencia en Real Madrid. Deze wedstrijden die 100% Spaans zijn worden echter niet in Spanje gespeeld maar in Yeda in Saoedi Arabië, op 6 uur en 25 minuten vliegen van Madrid (voor diegene die met de auto of bus naar de wedstrijden willen gaan is dat 68 uur en 6.676 km rijden).

Luis Rubiales van de Federación Española de Fútbol kondigde dit nieuws samen met de voetballers Sergio Busquets, Sergio Ramos, Gayá en Saúl aan. Daarbij werd meteen gezegd dat de vrouwen zonder problemen en straffen naar de wedstrijden mogen gaan, iets dat sinds 2014 is toegestaan in Saoedi Arabië. 

Daarnaast hoeven de vrouwen niet apart te zitten maar mogen ze samen met de mannelijke supporters naar de wedstrijden kijken. Het feit dat daarover onderhandeld moet worden is natuurlijk vreemd.

De eerste semi finale wordt gespeeld tussen Valencia en Real Madrid op 8 januari gevolgd door de semi finale tussen FC Barcelona en Atlético Madrid op 9 januari. Daarna op 11 en 12 januari volgen nog twee wedstrijden voor de vierde, derde, tweede en eerste plaatsen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.