Aldi heeft de 350 supermarkten bereikt in Spanje maar wil blijven groeien

Aldi heeft de 350 supermarkten bereikt in Spanje maar wil blijven groeien
Beeld: Aldi.es

Aldi heeft de 350 supermarkten bereikt in Spanje maar wil blijven groeien

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De supermarktketen Aldi heeft de 350 vestigingen bereikt in Spanje nadat in het Centro Comercial Mirasierra Gallery in Madrid geopend is deze week. Alleen al dit jaar heeft Aldi 31 nieuwe supermarkten geopend in Spanje en de groei is als het aan de Duitse keten ligt nog lang niet voorbij want er moeten dit jaar nog 5 andere supermarkten worden geopend in de Madrid regio, Catalonië en Andalusië.

De Aldi opende de eerste winkel in Spanje in het jaar 2002 waarna dit langzaam uitgroeide naar 350 eigen winkels verdeeld over heel Spanje. Naast de winkels heeft de Aldi 4 distributiecentra in Spanje, te weten in Masquefa (Barcelona), Pinto (Madrid), San Isidro (Alicante) en Dos Hermanas (Sevilla). De Aldi supermarkten in Spanje behoren tot de “Aldi Nord” tak van de Aldi groep (waar ook de Aldi Süd tak toe behoort). 

De Aldi heeft op dit moment in Spanje op dit moment een marktaandeel van 1,4% wat minder is dan de Lidl met 6,8%, de Carrefour met 9,2% en de koning der supermarkten Mercadona met een marktaandeel van 24,8%. Met de manier van uitbreiding van het aantal Aldi-vestigingen zal het marktaandeel van de Aldi in Spanje ook gaan stijgen.

Op dit moment zijn 60 Aldi vestigingen te vinden in de Valencia regio terwijl Andalusië ook 60 winkels, Catalonië 57 Aldi supermarkten en de Madrid regio 49 winkels heeft met in de Spaanse hoofdstad 19 Aldi supermarkten. Zoek HIER naar alle Aldi-winkels in Spanje.

Het uitbreidingsplan van Aldi in 2021 was gericht op de Valencia regio en Andalusië, met in elke regio zes nieuwe winkels. In Catalonië werden vijf nieuwe winkels geopend en daarnaast werden voor het eerst twee winkels in het Baskenland en een winkel in Galicië geopend. Er zijn ook winkels geopend in Valladolid en Zamora (Castilië en León), Albacete (Castilla-La Mancha) en Cala Millor (Balearen).

Aldi heeft al aangekondigd dat het van plan is om in de maand december meer dan vijf nieuwe supermarkten te openen, in Catalonië, de Madrid regio en Andalusië. Op deze manier zal het bedrijf zijn prognose van het sluiten van 2021 bereiken met in totaal ongeveer 40 nieuwe openingen, zoals aangekondigd aan het begin van het jaar.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.