menu: rubrieken, zoeken & meer

Netwerk van valse eurobiljetten verkopers opgerold in Spanje

Netwerk van valse eurobiljetten verkopers opgerold in Spanje
Beeld: Policía Nacional

Netwerk van valse eurobiljetten verkopers opgerold in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Spaanse politie heeft samen met Europol na een maandenlang onderzoek in het hele land 43 verdachten gearresteerd die betrokken zouden zijn bij een netwerk van valse eurobiljetten verkopers. Dit netwerk maakt gebruik van een bekend sociaal netwerk om valse eurobiljetten van 20 en 50 euro te verkopen.

De account op het sociaal netwerk , waarvan de naam niet bekend is gemaakt, had 1.620 leden en bekend is dat veel van hen valse eurobiljetten hebben gekocht. Het onderzoek naar deze vals geld verkopers startte in november 2020 maar al snel kwam men erachter dat het een netwerk betrof dat door het hele land verspreid was.

Uiteindelijk is de politie deze week tot actie overgegaan en werden er in totaal 43 verdachten aangehouden. Twee van hen werden gearresteerd in Huelva (Andalusië) terwijl de rest gevonden en aangehouden werd in de provincies Alicante, Asturië, Ávila, Balearen, Barcelona, ​​Cáceres, Cádiz, Cantabrië, Jaén, La Coruña, La Rioja, Lugo, Madrid, Málaga, Pontevedra, Sevilla en Toledo.

Bij de diverse huiszoekingen werden meerdere mobiele telefoons en computers gevonden, een grote hoeveelheid van valse eurobiljetten van 20 en 50 euro en 5.860 euro legitiem geld in enveloppen met daarop handgeschreven aantekeningen en namen. Het is niet bekend gemaakt hoeveel valse eurobiljetten via dit netwerk daadwerkelijk verkocht zijn en in omloop zijn gebracht in het financiële circuit.