Netwerk van valse eurobiljetten verkopers opgerold in Spanje

Netwerk van valse eurobiljetten verkopers opgerold in Spanje
Beeld: Policía Nacional

Netwerk van valse eurobiljetten verkopers opgerold in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De Spaanse politie heeft samen met Europol na een maandenlang onderzoek in het hele land 43 verdachten gearresteerd die betrokken zouden zijn bij een netwerk van valse eurobiljetten verkopers. Dit netwerk maakt gebruik van een bekend sociaal netwerk om valse eurobiljetten van 20 en 50 euro te verkopen.

De account op het sociaal netwerk, waarvan de naam niet bekend is gemaakt, had 1.620 leden en bekend is dat veel van hen valse eurobiljetten hebben gekocht. Het onderzoek naar deze vals geld verkopers startte in november 2020 maar al snel kwam men erachter dat het een netwerk betrof dat door het hele land verspreid was.

Uiteindelijk is de politie deze week tot actie overgegaan en werden er in totaal 43 verdachten aangehouden. Twee van hen werden gearresteerd in Huelva (Andalusië) terwijl de rest gevonden en aangehouden werd in de provincies Alicante, Asturië, Ávila, Balearen, Barcelona, ​​Cáceres, Cádiz, Cantabrië, Jaén, La Coruña, La Rioja, Lugo, Madrid, Málaga, Pontevedra, Sevilla en Toledo.

Bij de diverse huiszoekingen werden meerdere mobiele telefoons en computers gevonden, een grote hoeveelheid van valse eurobiljetten van 20 en 50 euro en 5.860 euro legitiem geld in enveloppen met daarop handgeschreven aantekeningen en namen. Het is niet bekend gemaakt hoeveel valse eurobiljetten via dit netwerk daadwerkelijk verkocht zijn en in omloop zijn gebracht in het financiële circuit.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.