skip to Main Content
Strand medewerkers redden aangespoelde dolfijn op het strand van Almuñécar (video)

Strand medewerkers redden aangespoelde dolfijn op het strand van Almuñécar (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRANADA – Medewerkers van de schoonmaakdienst van de stranden van de kustplaats Almuñécar in de provincie Granada hebben zaterdag een aangespoelde dolfijn gered. Tijdens de werkzaamheden om de stranden te zuiveren troffen de medewerkers een vijf meter lange vrouwtjesdolfijn aan die al levend op het strand lag. Er werd geen moment getwijfeld en men begon meteen met het verzorgen en nat houden van de dolfijn om deze daarna weer de zee in te krijgen.

De dolfijn werd zaterdagmorgen rond 8 uur gevonden op een deel van het strand tussen de playa de Velilla en playa de Tesorillo toen diverse standwerkers daar de stranden schoon maakten. In eerste instantie leek het erop dat de dolfijn reeds overleden was maar toen men zag dat de dolfijn de vinnen bewoog werden er andere medewerkers bijgehaald om gedurende meer dan een uur de dolfijn te redden.

Uiteindelijk wist men met veel werk de dolfijn terug te krijgen in het water waarbij men ook gebruik maakte van een tractor om het vijf meter lange beest de zee in te krijgen. Toen de dolfijn eenmaal een tijdje in de zee lag begon zij uiteindelijk weg te zwemmen en was de dolfijn gered.

Het komt wel vaker voor dat er dolfijnen gevonden op de stranden van Spanje. Nog niet zo lang geleden trof een wandelaar een baby dolfijn aan bij een strand van de kustplaats Estepona en ook in Almuñécar werd vorige week nog een andere dolfijn op het strand gevonden. Deze was echter al overleden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken