skip to Main Content
De meest en minst gestolen auto’s in Spanje

De meest en minst gestolen auto’s in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Mocht je in Spanje wonen of daar vaak met de eigen auto komen houdt er dan rekening mee dat je auto gestolen kan worden. Dat is natuurlijk overal zo maar met jaarlijks meer dan 155.000 gestolen voertuigen in Spanje staat het land op een derde plaats binnen Europa wat betreft autodiefstallen. Nu lijkt het zo te zijn dat als je een Tesla (waarschijnlijk de duurste elektrische auto) hebt deze niet zo snel gestolen wordt maar autodieven kijken vaak naar hetzelfde soort automodellen van bepaalde merken of juist niet. Een overzicht van de meeste en minste gestolen auto modellen in Spanje.

Volgens gegevens van begin dit jaar worden er op jaarbasis meer dan 155.000 voertuigen gestolen in Spanje wat neerkomt op één auto elke drie en half minuten met een gemiddelde van 425 voertuigen per dag. Het goede nieuws is dat het aantal autodiefstallen met 12% de laatste jaren is gedaald maar Spanje staat binnen Europa echter nog steeds op de derde plaats wat betreft de diefstallen van voertuigen.

De meeste voertuigen worden in Spanje gestolen in het midden van het land, nabij en in de grote steden en langs de populaire en drukbezochte kustplaatsen. In het noordwesten (Galicië) en noorden van Spanje, zoals in Asturië, Cantabrië en Baskenland worden blijkbaar de minste auto’s gestolen.

Autodieven hebben ook hun voorkeuren en kiezen vaak (maar natuurlijk niet altijd) dezelfde soorten en merken auto’s. Waarschijnlijk omdat daar veel meer vraag naar is of omdat de onderdelen beter te verkopen zijn. Mocht je dus in Spanje wonen of daar vaak met de eigen auto komen en een van deze onderstaande modellen/merken hebben, dan is de kans dus groter of juist kleiner dat jouw auto ook gestolen kan worden.

Meest gestolen auto’s

Dit is de top vijf van de meest gestolen automerken en modellen van dit jaar in Spanje.

1- Citroën Xsara
2- Seat Ibiza
3- Volkswagen Golf
4- Seat León
5- BMW Serie 3

Minst gestolen auto’s

Dit is de top vijf van de minst gestolen automerken en modellen van dit jaar in Spanje.

1- Hyundai i30
2- Kia Ceed
3- Hyundai IX35
4- Honda CR-V
5- Hyundai Getz

Foto’s: Stock /123RF

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Het merk kia is flink aanwezig tegenwoordig. Vreemd dat er dan niet meer gestolen wordt van dit merk. Misschien te moeilijk en te bewerkelijk. Een paar jaar geleden reed ik in Spanje rond met een grote zwarte Kia jeep 6.cil. 3,5 ltr. Zowat alles elektrisch bediend behalve de 6.cil motor. Dat was een benzinemotor. Een grote blikvanger met veel chroom rondom. Dus erg in trek bij autodieven. Regelmatig werd de jeep en de bestuurder in de gaten gehouden.

    De jeep stond in Altea geparkeerd op een grote parkeerplaats voor de boulevard dichtbij het nieuwe aangelegde strand en ik had er goed zicht op vanuit het apartement. Het alarm was goed hoorbaar en van prima kwaliteit. Alles werd ter plaatse geblokkeerd bij poging tot diefstal. Het nadeel was de harde wind die activeerde zo nu en dan de bewegings-sensor. Dus kort gezegd over dat er veel auto,s gestolen worden in Spanje is geen verzonnen fabeltje. Het is helaas de harde realiteit.

    1. In Spanje stelen ze liefst niet de de auto´s uit japan, kijk maar eens naar de merken, het is meest gestolen EU en minst gestolen……

  2. Begrijpelijke lijstjes op 1 uitzondering na: de xsara. Is dat een grap? Zo’n lelijke auto zou je eerder in het andere lijstje van minst gestolen auto’s verwachten.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken