skip to Main Content
Ikea Valencia ontvangt sinds de opening 10,2 miljoen klanten

Ikea Valencia ontvangt sinds de opening 10,2 miljoen klanten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De Ikea in Alfafar nabij Valencia werd alweer 3,5 jaar geleden geopend en heeft inmiddels alweer 10,2 miljoen klanten over de vloer gehad. Het merendeel van deze kopers was afkomstig uit de provincie Valencia gevolgd door de provincies Castellón en Alicante. Naast klanten steeg ook het aantal werknemers met 13,8% naar het huidige aantal van 569 werknemers.

Op 18 juni 2014 werd de langverwachte Ikea in de gemeente Alfafar nabij Valencia geopend waarmee de deelstaat Comunidad Valenciana de eerste Ikea vestiging kreeg. Sinds de opening drie jaar en zes maanden geleden heeft de Valenciaanse Ikea vestiging meer dan 10,2 miljoen bezoekers/klanten over de vloer gehad die ongetwijfeld met de typische Ikea producten naar huis zijn gegaan. 82% van deze bezoekers was afkomstig uit de provincie Valencia gevolgd door 10% uit de provincie Castellón en 8% uit de provincie Alicante waar tot op de dag van vandaag nog steeds geen Ikea vestiging is.

Producten

Ikea maakte op haar website ook bekend wat de meest aangeschafte producten waren gedurende die 42 maanden tussen juni 2014 en december 2017. Op die lijst staat de HEMNES bank bovenaan gevolgd door de BUMERANG kledinghangers, MALM bed met twee lades, de IKEA 365 tuppers, de KALLAX kast en de bedbank FRIHETEN.

Werk

Voordat de Ikea in Valencia openging werden er records verbroken tijdens de sollicitatieprocedures waarbij meer dan 100.000 sollicitanten zich aanmelden voor een baan bij de Ikea. Inmiddels is het aantal werkers met 13,8% gestegen naar 569 personen waarbij 80% een vast contract heeft en waarbij 85% van de leidinggevende personen vrouwen zijn.

Gratis bus

De Ikea in Valencia is altijd op zoek naar ideeën om te verbeteren en dus werd er vier maanden geleden een gratis bussysteem gestartvoor IKEA FAMILY leden (gratis dienst). Van deze gratis busservice maakten inmiddels alweer 11.000 mensen gebruik en is deze in eerste instantie experimentele bus servicedienst nu definitief aangenomen.

Ikea in Spanje

Ikea heeft op dit moment 16 winkels in Spanje, te weten in Alcorcón, San Sebastián de los Reyes, Ensanche de Vallecas (Madrid), Badalona, L’Hospitalet de Llobregat y Sabadell (Barcelona), Castilleja de la Cuesta (Sevilla), Málaga, Jerez (Cádiz), Barakaldo (Bizkaia), Pola de Siero (Asturias), Murcia, Zaragoza, A Coruña, Arroyo de la Encomienda (Valladolid) en Alfafar (Valencia). De eerstvolgende nieuwe winkels zijn gepland in Alicante, Tarragona, Granada en Almería maar het is nog niet bekend wanneer deze winkels zullen openen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by