skip to Main Content
Geboortecijfer Spanje op het laagste niveau sinds 1941
123rf

Geboortecijfer Spanje op het laagste niveau sinds 1941

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het gaat niet goed met de nieuwgeborenen in Spanje en het lijkt erop dat steeds minder ouders kiezen voor een baby. Volgens de laatste cijfers over de periode januari-juni werden er in Spanje 179.794 baby’s geboren, het laagste aantal van de afgelopen 77 jaar. Gedurende dezelfde periode overleden er echter 226.384 mensen in Spanje, het hoogste cijfer sinds 1941.

Volgens het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) zijn er gedurende de eerste zes maanden van dit jaar 5,8% minder baby’s geboren (nacimientos) in Spanje. In totaal werden er 179.794 baby’s geboren waarvan in 20% van de gevallen de moeder een buitenlandse nationaliteit had.

Gedurende de eerste zes maanden dit jaar stierven (defunciones) er 226.384 personen in Spanje, een stijging van 2,1% ten opzichte van vorig jaar en het hoogste aantal sterfgevallen sinds 77 jaar.

Spanje heeft voor het vierde jaar op rij een negatieve vegetatieve balans van 46.590 personen. Er stierven meer mensen dan dat er geboren werden, te weten 226.384 overledenen en 179.794 geboortes.

Tijdens het eerste halfjaar van 2018 vonden er ook minder bruiloften (matrimonios) plaats, een 5,7% minder dan vorig jaar met 69.777 bruiloften.

Zie de PDF (download) met alle gegevens van het INE.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Ik denk dat de cijfers t.a.v. autochtone Spanjaarden nog lager liggen. Er zijn veel geboortes en sterfgevallen van buitenlanders in Spanje. Onze kleinzoon is ook in Spanje geboren maar woont daar niet meer en bij de sterfgevallen zitten ook pensionando’s die later in eigen land begraven worden. Dus veel minder Spanjaarden in deze cijfers.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken