Geboortecijfer Spanje op het laagste niveau sinds 1941

Geboortecijfer Spanje op het laagste niveau sinds 1941
Beeld: 123rf

Geboortecijfer Spanje op het laagste niveau sinds 1941

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het gaat niet goed met de nieuwgeborenen in Spanje en het lijkt erop dat steeds minder ouders kiezen voor een baby. Volgens de laatste cijfers over de periode januari-juni werden er in Spanje 179.794 baby’s geboren, het laagste aantal van de afgelopen 77 jaar. Gedurende dezelfde periode overleden er echter 226.384 mensen in Spanje, het hoogste cijfer sinds 1941.

Volgens het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) zijn er gedurende de eerste zes maanden van dit jaar 5,8% minder baby’s geboren (nacimientos) in Spanje. In totaal werden er 179.794 baby’s geboren waarvan in 20% van de gevallen de moeder een buitenlandse nationaliteit had.

Gedurende de eerste zes maanden dit jaar stierven (defunciones) er 226.384 personen in Spanje, een stijging van 2,1% ten opzichte van vorig jaar en het hoogste aantal sterfgevallen sinds 77 jaar.

Spanje heeft voor het vierde jaar op rij een negatieve vegetatieve balans van 46.590 personen. Er stierven meer mensen dan dat er geboren werden, te weten 226.384 overledenen en 179.794 geboortes.

Tijdens het eerste halfjaar van 2018 vonden er ook minder bruiloften (matrimonios) plaats, een 5,7% minder dan vorig jaar met 69.777 bruiloften.

Zie de PDF (download) met alle gegevens van het INE.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.