Geboortecijfer Spanje op het laagste niveau sinds 1941

Geboortecijfer Spanje op het laagste niveau sinds 1941
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het gaat niet goed met de nieuwgeborenen in Spanje en het lijkt erop dat steeds minder ouders kiezen voor een baby. Volgens de laatste cijfers over de periode januari-juni werden er in Spanje 179.794 baby’s geboren, het laagste aantal van de afgelopen 77 jaar. Gedurende dezelfde periode overleden er echter 226.384 mensen in Spanje, het hoogste cijfer sinds 1941.

Volgens het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) zijn er gedurende de eerste zes maanden van dit jaar 5,8% minder baby’s geboren (nacimientos) in Spanje. In totaal werden er 179.794 baby’s geboren waarvan in 20% van de gevallen de moeder een buitenlandse nationaliteit had.

Gedurende de eerste zes maanden dit jaar stierven (defunciones) er 226.384 personen in Spanje, een stijging van 2,1% ten opzichte van vorig jaar en het hoogste aantal sterfgevallen sinds 77 jaar.

Spanje heeft voor het vierde jaar op rij een negatieve vegetatieve balans van 46.590 personen. Er stierven meer mensen dan dat er geboren werden, te weten 226.384 overledenen en 179.794 geboortes.

Tijdens het eerste halfjaar van 2018 vonden er ook minder bruiloften (matrimonios) plaats, een 5,7% minder dan vorig jaar met 69.777 bruiloften.

Zie de PDF (download) met alle gegevens van het INE.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik denk dat de cijfers t.a.v. autochtone Spanjaarden nog lager liggen. Er zijn veel geboortes en sterfgevallen van buitenlanders in Spanje. Onze kleinzoon is ook in Spanje geboren maar woont daar niet meer en bij de sterfgevallen zitten ook pensionando’s die later in eigen land begraven worden. Dus veel minder Spanjaarden in deze cijfers.

Normaal welke toekomst zou je kinderen hebben

Precies geen geld geen kinderen, plus alle andere ellende die gaande is. Wij hebben bewust ook geen kinderen.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.