skip to Main Content
Valencia kwaad om Britse veganisten melk wat eigenlijk horchata is
Tigermylk (Facebook)

Valencia kwaad om Britse veganisten melk wat eigenlijk horchata is

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De Valencianen weten het zeker, de in Groot Brittannië als nieuw gepresenteerde veganisten melk is gewoon een kopie van de horchata uit Valencia. Het recept van de “tigermylk” lijkt wel erg veel op dat van de eeuwenoude horchata en dus is men kwaad in Valencia.

Is het een nieuwe melk voor veganisten of is het de bekende horchata, dat is de vraag. In Groot Brittannië heeft men een nieuw product aangekondigd met de naam “tigermylk” wat de Engels naam is voor “chufas”, ofwel “tiger nuts” met daarbij het woord “milk” maar dan geschreven als “mylk”. De “chufas” heten in het Nederlands tijgernoot of meer bekend aardamandel, het hoofdbestanddeel van de Valenciaanse specialiteit horchata.

In Groot Brittannië wordt de “tijgermelk” ofwel “tigermylk” aangekondigd als een eeuwenoude Afrikaanse traditie gemaakt met o.a. tijgernoten, erwten en zonnebloemolie. Er zijn echter meerdere versies van de Tigermylk met verschillende smaken en kleuren.

In Valencia zegt men echter dat het nieuwe Britse product niets anders is dan een verbasterde versie van de horchata die typisch is voor de regio Valencia maar dat dit niet erkend wordt. In plaats van aan te kaarten dat het een Spaans product is zegt men dat het uit Afrika komt.

Horchata (orxata in het Valenciaans) is een Spaanse drank uit de Comunidad Valenciana. Het is een melkachtige substantie, gemaakt van aardamandelen (of tijgernoten), water en suiker. De drank wordt buiten Spanje ook gemaakt in Italië en op Malta maar dan met wilde amandelolie. In Frankrijk wordt een vergelijkbaar drankje gemaakt maar dan op basis van gerst.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken