Valencia kwaad om Britse veganisten melk wat eigenlijk horchata is

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Valencia kwaad om Britse veganisten melk wat eigenlijk horchata is
Beeld: Tigermylk (Facebook)

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De Valencianen weten het zeker, de in Groot Brittannië als nieuw gepresenteerde veganisten melk is gewoon een kopie van de horchata uit Valencia. Het recept van de “tigermylk” lijkt wel erg veel op dat van de eeuwenoude horchata en dus is men kwaad in Valencia.

Is het een nieuwe melk voor veganisten of is het de bekende horchata, dat is de vraag. In Groot Brittannië heeft men een nieuw product aangekondigd met de naam “tigermylk” wat de Engels naam is voor “chufas”, ofwel “tiger nuts” met daarbij het woord “milk” maar dan geschreven als “mylk”. De “chufas” heten in het Nederlands tijgernoot of meer bekend aardamandel, het hoofdbestanddeel van de Valenciaanse specialiteit horchata.

In Groot Brittannië wordt de “tijgermelk” ofwel “tigermylk” aangekondigd als een eeuwenoude Afrikaanse traditie gemaakt met o.a. tijgernoten, erwten en zonnebloemolie. Er zijn echter meerdere versies van de Tigermylk met verschillende smaken en kleuren.

In Valencia zegt men echter dat het nieuwe Britse product niets anders is dan een verbasterde versie van de horchata die typisch is voor de regio Valencia maar dat dit niet erkend wordt. In plaats van aan te kaarten dat het een Spaans product is zegt men dat het uit Afrika komt.

Horchata (orxata in het Valenciaans) is een Spaanse drank uit de Comunidad Valenciana. Het is een melkachtige substantie, gemaakt van aardamandelen (of tijgernoten), water en suiker. De drank wordt buiten Spanje ook gemaakt in Italië en op Malta maar dan met wilde amandelolie. In Frankrijk wordt een vergelijkbaar drankje gemaakt maar dan op basis van gerst.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.