Vanaf maandag 14 december veranderingen in corona-maatregelen Catalonië (UPDATE)

Vanaf maandag 14 december veranderingen in corona-maatregelen Catalonië
Beeld: 123rf (aangepast)

Vanaf maandag 14 december veranderingen in corona-maatregelen Catalonië (UPDATE)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Vanaf maandag 14 december komen er enkele veranderingen wat betreft de regionale corona-maatregelen in de autonome regio Catalonië. De regionale overheid maakte zaterdag bekend dat onder andere winkelcentra met een capaciteit van 30% open mogen gaan en dat de inwoners van de regio zich in de weekenden binnen de eigen ‘comarca’ mogen bewegen.

UPDATE 18 december: Catalonië maakt nieuwe corona-maatregelen bekend voor de feestdagen

Tot nu heeft de autonome regio Catalonië te maken met een regionale lockdown van heel Catalonië en in de weekenden, van vrijdag 6 uur tot maandag 6 uur, ook met een lokale lockdown waarbij de inwoners hun eigen gemeente niet mogen verlaten. Deze lokale lockdown zou eigenlijk op 7 december beëindigen maar vanwege de slechte epidemiologische situatie werd besloten deze met 15 dagen te verlengen.

SInds 23 november is Catalonië begonnen met een de-escalatieplan verdeeld in vier fases. De eerste fase zou dus moeten eindigen op 7 december maar dat werd met 15 dagen verlengd waardoor nu niet meer zeker is wanneer de andere fases beginnen en eindigen. Meer informatie HIER.

Binnen comarca’s

Vanaf maandag 14 december mogen de inwoners zich iets meer bewegen in de weekenden maar in plaats van een lokale lockdown krijgen de inwoners van Catalonië te maken met een lockdown van de ‘comarca’. 

Elke Catalaanse provincie is opgedeeld in ‘comarcas’ en de inwoners mogen tussen vrijdag 6 uur en maandag 6 uur niet buiten hun eigen ‘comarca’ komen, wat dus niet hetzelfde is als de provincie of de hele autonome regio. KLIK HIER voor een overzicht van de comarca’s in Catalonië.

Deze bewegingsbeperking binnen de comarca’s geldt dus alleen in de weekenden tussen vrijdag 6 uur ‘s morgens en maandag 6 uur ‘s morgens. De rest van de weekdagen mag men zich binnen de hele autonome regio bewegen.

Winkelcentra

De winkelcentra in Catalonië mogen vanaf maandag 14 december weer open gaan maar met een capaciteit van 30%. De normale winkels kleiner dan 800% mochten al open zijn met een capaciteit van 30%.

Avondklok

De avondklok blijft hetzelfde want officieel is men nog niet uit fase 1. De avondklok geldt tussen 22.00 en 6.00 uur.

Skistations

De Catalaanse skistations mogen ook vanaf maandag 14 december openen maar met veel corona-maatregelen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.