skip to Main Content

Cocaïne verpakt in nep-bananen onderschept in Algeciras

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – (Else Beekman) In Algeciras heeft de Spaanse Nationale Politie een lading met 162 kilo cocaïne onderschept, verpakt in plastic bananen verstopt tussen echte bananen. Vier personen werden aangehouden, maar de operatie is nog in volle gang, aldus bronnen bij de nationale politie, die in deze zaak nauw samenwerkt met de belastingdienst. Onder de gearresteerde personen bevindt zich ook de mogelijke leider van de drugsbende.

De echte en fake-bananen werden vanuit Ecuador via zee naar de haven van Algeciras verscheept. De politie kwam de bende op het spoor toen ze in 2010 enkele leden ervan wist op te pakken die zich met grote hoeveelheden drugs ophielden aan de Costa del Sol.

Nepbananen

In totaal werden tien containers met legale lading onderzocht, waarna, dankzij grondig onderzoek, eenzelfde lading eveneens afkomstig uit Guayaquil in Ecuador, later kon worden onderschept. Hierin werden de met drugs gevulde nepbananen aangetroffen tussen 20 ton echte vruchten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend