skip to Main Content

De Costa del Sol ontving 3,6 miljoen Spaanse toeristen in 2010

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) De Costa del Sol is niet alleen bekend en veel bezocht bij en door buitenlandse toeristen maar ook door de Spanjaarden zelf. Volgens de gegevens over het afgelopen jaar 2010 zijn er 3,6 miljoen nationale toeristen naar de Costa del Sol gekomen om de vakantie door te brengen. Dat is 7,3% meer dan gedurende 2009, aldus de president van het Patronato de Turismo. Naast het feit dat er meer Spanjaarden naar de Costa del Sol kwamen, is ook het gemiddelde verblijf verdubbeld van 6 naar 12,4 dagen en zijn de gemiddelde uitgaven van de families met maar liefst 95% gestegen naar 706 euro.

In totaal kwamen er gedurende 2010 8,8 miljoen toeristen naar de Costa del Sol, 1% meer dan in 2009. De nationale markt bestaat uit 41,9% terwijl de rest buitenlandse toeristen zijn. Er werden twee miljoen hotelbedden geboekt in 2010, een 2,5% minder dan gedurende 2009. Op het vliegveld van Málaga zijn weliswaar 1,26 miljoen Spanjaarden gearriveerd, toch blijft het eigen vervoer de populairste vorm van vervoer om naar de Costa del Sol te komen, een 64,8% van de toeristen maakte gebruik van de eigen auto/motor.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend