skip to Main Content

Nieuwe antirookwet leidt tot “SinPas” in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De nieuwe antirookwet is nu twee weken oud en er blijven maar berichten verschijnen in de Spaanse media. Waren het eerst de bars en restaurants die weigeren de nieuwe wet uit te voeren en toestaan te roken in hun bar/restaurant, nu zijn het de mensen die buiten op straat moeten roken die problemen schijnen te veroorzaken.

Volgens veel horeca eigenaren is het aantal klanten die niet betaald schrikbarend toegenomen, de zogenaamde “SinPas”, een afkorting van Sin Pagar, klanten die hun consumpties niet afrekenen. Volgens veel bar- en restauranteigenaren gaan de klanten onder het mom van “ik ga even een sigaretje roken” naar buiten en komen daarna niet meer terug naar binnen om verder te eten of te drinken en dus ook niet om de rekening te betalen. In Spanje is het namelijk heel gebruikelijk om pas na afloop af te rekenen. Helaas hangen er tegenwoordig in veel bars posters met daarop de tekst dat de klant direct dient af te rekenen om het Sin Pagar te voorkomen. Schijnbaar is het aantal “SinPas” verdubbeld en in sommige delen van het land zelfs verdrievoudigt.

Minder klanten

Volgens de Federación Española de Hostelería (FEHR) is dat niet het enige probleem aangezien de nachtmerrie van minder klanten schijnbaar waarheid is geworden. Volgens de FEHR zijn er in bars 5%, in restaurants 10% en in discotheken 15% minder klanten dankzij de nieuwe antirookwet.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend