skip to Main Content

Politiek anders Baskenland ontvangt na 33 jaar weer de Vuelta a España

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BILBAO – (Redactie) De Ronde van Spanje doet in 2011 na 33 jaar Baskenland weer eens aan. Twee etappes van de 66ste editie, die op 20 augustus in Benidorm begint, voeren door de van oudsher woelige noordelijke regio met aankomsten in Bilbao en Vitoria. Sinds 1978 had de Vuelta de onrustige deelstaat vermeden. Toen werd een tijdrit in San Sebastian afgelast maar “De politieke omstandigheden zijn er sinds twee jaar veranderd, met een nieuwe partij aan de macht. Goed nieuws, want wielrennen is er heel populair en er komt twee keer zo veel publiek kijken als elders”, lichtte rondebaas Javier Guillen toe.

De Ronde van Spanje telt 21 etappes. Negen ritten zijn vlak, tien etappes voeren door de bergen. De Vuelta begint in badplaats Benidorm met een ploegentijdrit over 16 kilometer. De ronde telt verder twee rustdagen en één individuele tijdrit over 40 kilometer in en rond Salamanca.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend