skip to Main Content
Politie zoekt strand van La Pineda Platja (Vila-seca) af op zoek naar menselijke botten

Politie zoekt strand van La Pineda Platja (Vila-seca) af op zoek naar menselijke botten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Agenten van de Mossos d’Esquadra, de Catalaanse politie, zijn al dagen op zoek naar menselijke botten op het strand van de badplaats La Pineda Platja, net onder de populaire badplaats Salou in de provincie Tarragona. Op het strand zijn al enkele keren botfragmenten van onder andere een schedel gevonden die dankzij de ruwe zee op het strand zijn aangespoeld. De politie heeft nog geen idee van wie deze botfragmenten zijn.

Men denkt dat er ergens in de zee een skelet rond drijft waarvan beetje bij beetje de botresten op het strand van La Pineda Platja aanspoelen. De eerste resten werden gevonden op 24 december vorig jaar en daarna op 9 en 11 januari van dit jaar toen wandelaars een dijbeen, een stuk van een schedel en diverse andere botten van ongeveer 15 centimeter lang vonden op het strand van La Pineda Platja, gemeente Vila-seca en niet ver gelegen van de populaire badplaats Salou.

Men weet op dit moment zeker dat om resten gaat van een menselijk skelet maar uiteraard weet men nog niets over waar deze vandaan komt, hoe deze in de zee terecht is gekomen en is niets bekend over een mogelijke identiteit van de persoon in kwestie. Experts zijn inmiddels bezig om te kijken welke informatie ze uit de botresten kunnen halen. Dat is een ingewikkelde bezigheid want de botten zijn zwaar beschadigt en zijn gedurende lange tijd ondergedompeld geweest in het zoute water van de zee wat een identificatie niet vergemakkelijkt.

Agenten zijn nu in ieder geval al enkele dagen bezig om het strand van de badplaats af te struinen op zoek naar meer botresten. Als je toevallig over het strand van La Pineda Platja loopt en iets van botresten vind, dan moet je meteen de politie bellen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken