skip to Main Content
Stijging van Nederlanders en Belgen op veel populaire Spaanse vliegvelden

Stijging van Nederlanders en Belgen op veel populaire Spaanse vliegvelden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het aantal vliegtuigpassagiers die in 2017 gebruik hebben gemaakt van de 46 vliegvelden die door Aena beheerd worden is geëindigd op 249,2 miljoen passagiers, een stijging van 8,2% ten opzichte van 2016. Het merendeel van deze vliegtuigpassagiers waren afkomstig van internationale vluchten waaronder ook vliegtuigen afkomstig uit of richting Nederlandse en Belgische vliegvelden.

Over het algemeen is het aantal Nederlanders en Belgen die gebruik hebben gemaakt van de 46 Spaanse vliegvelden die onder het beheer van de Spaanse vliegveldbeherder Aena staan toegenomen in 2017. Het is niet bekend hoeveel Nederlanders en Belgen er in heel Spanje gebruik hebben gemaakt van de Spaanse vliegvelden maar Aena heeft in haar persberichten enkele vliegvelden aangehaald waarbij wel aantallen vermeld staan.

Palma de Mallorca

Op Madrid en Barcelona na was het vliegveld van het eiland Mallorca het derde drukste vliegveld van Spanje met een totaal van 27,9 miljoen passagiers, een stijging van 6,5% ten opzichte van 2016. Ongeveer een kwart (22,8%) was afkomstig van nationale vluchten terwijl de rest passagiers waren van internationale vluchten. Er waren 21.567.045 internationale vliegtuigpassagiers waarvan het merendeel Duitsers, Britten en Zwitsers. Het aantal Nederlanders is echter ook met 13,8% gestegen maar cijfers over het aantal Belgische passagiers zijn niet bekend gemaakt.

Málaga-Costa del Sol

Het vliegveld van Málaga heeft gedurende 2017 in totaal 18.578.472 passagiers te verwerken gehad waarvan er 16,1 miljoen afkomstig waren van internationale vluchten. Daaronder bevonden zich 5,9 miljoen Britten, 1.6 miljoen Duitsers en 1.140.495 Nederlanders. Ook hier werden geen aantallen Belgische vliegtuigpassagiers bekend gemaakt.

Alicante-Elche

Het vliegveld van de Costa Blanca Alicante-Elche heeft haar eigen record verbroken door 2017 af te sluiten met 13,7 miljoen passagiers waarvan 12,3 miljoen internationale vliegtuigpassagiers waren, een stijging van 11,7% ten opzichte van 2016. Ook hier was de grootste groep vliegtuigpassagiers afkomstig uit Groot Brittannië met 5,8 miljoen passagiers gevolgd door 927.992 Nederlanders, 882.961 Noren en 627.355 Belgen. Deze passagiers kwamen in 36.295 vliegtuigen uit Groot Brittannië, 5.825 uit Nederland en 4.370 vliegtuigen uit België.

Ibiza

Het vliegveld van Ibiza heeft gedurende 2017 in totaal 7,9 miljoen vliegtuigpassagiers verwerkt waarvan 4,8 miljoen van internationale vluchten en 3 miljoen afkomstig uit Spanje. Er wordt niet precies geschreven hoeveel Nederlanders er gebruik hebben gemaakt van het vliegveld van Ibiza maar wel dat dit in 2017 met 18,6% gestegen is ten opzichte van 2016. Over Belgische passagiers wordt niets geschreven. Wat ook opvalt is dat in de maand december het merendeel van de passagiers, te weten 167.790, afkomstig waren van binnenlandse vluchten maar op de tweede plaats staan de Nederlanders met 6.457 passagiers wat meer is dan de 4.348 Britten die in de laatste maand van het jaar het vliegveld op Ibiza gebruikten.

Andere vliegvelden

Op het vliegveld van Almería is een stijging waargenomen van 51,8% aan Nederlandse vliegtuigpassagiers. Op het vliegveld van Valencia is het aantal Nederlanders ook gestegen naar 464.362 vliegtuigpassagiers. Op het vliegveld van Jerez de la Frontera was het merendeel van de internationale vluchten afkomstig uit Duitsland en Groot Brittannië maar er heeft ook een stijging van Belgische vliegtuigpassagiers plaatsgevonden al zijn er geen cijfers bekend gemaakt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Klinkende cijfers. Toch zou het me niet verbazen als het dit jaar allemaal wat minder wordt. Je kunt niet jaar op jaar met gemiddeld 15% blijven groeien.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken