Geen vliegverbod maar reizen naar Spanje wordt tot maart afgeraden in Nederland

Geen vliegverbod maar reizen naar Spanje wordt tot maart afgeraden in Nederland
Beeld: 123rf

Geen vliegverbod maar reizen naar Spanje wordt tot maart afgeraden in Nederland

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is inmiddels officieel in Nederland bekend gemaakt, de strenge en vergaande lockdown is verlengd tot 9 februari 2021. Dat heeft ook een effect op de regels voor wat betreft het reizen naar het buitenland en het vliegen in het algemeen.

Terwijl Nederland nu bekend heeft gemaakt dat de vergaande lockdown verlengd wordt tot tenminste 9 februari en men onderzoekt of er een avondklok moet komen, is ook bekend dat er een dringend advies is om tot medio maart niet naar het buitenland te reizen.

Op de website van Rijksoverheid staat: Elke reis verhoogt de kans op meer besmettingen. Daarom is het dringende advies: blijf in Nederland. Ga niet op reis en boek geen reizen tot en met maart. Reis alleen naar het buitenland voor bijvoorbeeld ernstige familieomstandigheden. Of voor werk dat echt niet uitgesteld kan worden en waarbij fysieke aanwezigheid absoluut nodig is. 

Reizigers die na een noodzakelijke reis terugkeren naar Nederland, moeten een negatieve corona (PCR)-test kunnen laten zien. Bovendien moeten zij altijd 10 dagen in quarantaine bij terugkomst.

Vliegverbod

Net zoals op 3 november is er geen juridische basis voor een reisverbod om naar het buitenland zoals Spanje te reizen. Daarom wordt er ook nu gesproken over een dringend advies en dus geen verbod om naar het buitenland te reizen.

Volgens premier Rutte heeft een vliegverbod vergaande consequenties zoals dat familieleden elkaar dan niet meer kunnen bezoeken als ze naar het buitenland moeten reizen.

Over vakanties zei Rutte dinsdag dat dit gewoon een buitengewoon slecht idee is en hij meent zelfs dat iemand die gewoon op vakantie gaat asociaal bezig is.

Negatieve reisadviezen

Sinds 22 december heeft heel Spanje van Nederland een oranje reisadvies (alleen noodzakelijke reizen), ook de Canarische Eilanden die tot die datum een geel reisadvies hadden.

Op de website van Nederlandwereldwijd.nl staat: Buitenlandse reizen zijn een risico voor de verspreiding van het COVID-19 virus. Ook kunnen landen plotseling maatregelen nemen die binnenkomst en/of vertrek moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET naar het buitenland te reizen tenzij strikt noodzakelijk.

Wil je Nederland inreizen vanuit Spanje, de Balearen of de Canarische Eilanden? Dan heb je in veel gevallen een negatieve COVID-19 testuitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig, internationale trein- of busverbinding of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.