Helft van de gemeenten in Alicante provincie heeft extreem besmettingsgevaar

Helft van de gemeenten in Alicante provincie heeft extreem besmettingsgevaar
Beeld: 123rf (aangepast)

Helft van de gemeenten in Alicante provincie heeft extreem besmettingsgevaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Dit artikel is niet als alarmerend bedoeld maar wel informatief omdat wij bij de redactie weten dat er veel vragen zijn over de provincie Alicante. Zoals de kranten schrijven bevinden 68 gemeenten in de provincie Alicante zich in een situatie van extreem besmettingsgevaar zoals men dat noemt (riesgo extremo de contagios). Na de feestdagen is het aantal besmette personen, corona-doden en ziekenhuis en intensive care opnames enorm gestegen.

Op dit moment hebben 68 van de 141 gemeenten in de provincie Alicante te maken met een corona-incidentie van 250 op 100.000 inwoners terwijl dat bij 19 gemeenten boven de 1.000 is gestegen. 

In 24 uur tijd zijn er 14 personen gestorven met of als gevolg van Covid-19 in de provincie Alicante en 92 in totaal in de Valencia regio. Er kwamen in een etmaal ook 1.457 nieuwe corona-besmettingen bij terwijl dat in de hele Valencia regio 4.664 positief geteste personen was.

Om enkele gemeenten te noemen, in Elda en Petrer is de corona-incidentie boven de 600 per 100.000 inwoners gekomen terwijl dat in Guardamar Segura 495, in de stad Alicante 349, in Torrevieja 340, Orihuela-Costa 325 en in de stad Elche 286 is.

Er zijn echter 19 gemeenten waar de corona-incidentie boven de 1.000 is gekomen zoals Alcoy met 1.806, Polop met 1.671 en Catalla met 1.560. In Ibi en Onil is de corona-incidentie 1.300, in Villena 1.150 en in Denia 1.130.

De hoogste corona-incidentie is echter te vinden in het 700 inwoners tellende dorp Benilloba met 3.867 gevallen per 100.000 inwoners (al klinkt dat raar natuurlijk).

Bekijk HIER een kaart van de provincie Alicante met daarop de corona-cijfers.

LEESTIP:
Flinke aanscherping corona-maatregelen Valencia regio tot 31 januari 

Zelf-quarantaine

Omdat de lokale, regionale en landelijke autoriteiten met de huidige noodtoestand geen verplichte thuisquarantaine kunnen afkondigen, vragen veel burgemeesters aan de bevolking om zelf vrijwillig in quarantaine te gaan (autoconfinamiento).

Dat wordt bijvoorbeeld gevraagd in Orihuela, Ibi, Gata de Gorgos, Villena, Teulada, Petrer, Orba, Onil etc.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.