Alle inwoners van 18 jaar en ouder kunnen in Spanje ook een boosterprik krijgen

Alle inwoners van 18 jaar en ouder kunnen in Spanje ook boosterprik krijgen
Beeld: Freepik

Alle inwoners van 18 jaar en ouder kunnen in Spanje ook een boosterprik krijgen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid en de vertegenwoordigers van de autonome regio’s zijn donderdag overeengekomen dat alle inwoners van 18 tot en met 39 jaar binnenkort ook de boosterprik kunnen krijgen. Op dit moment krijgen alleen de inwoners van 40 jaar en ouder een boosterprik maar de leeftijdsgroep wordt dus uitgebreid naar 18+.

Vanaf een datum die nog niet bekend is gemaakt kunnen alle 12 miljoen inwoners van 18 tot en met 39 jaar een boosterprik krijgen, dat is op donderdag 13 januari afgesproken tijdens de wekelijkse bijeenkomst. Het plaatsen van de boosterprik in de leeftijdsgroep 18-39 jaar gebeurt geleidelijk van 39 jaar naar beneden in groepen van 5 of 10 jaar, afhankelijk van de autonome regio. De inwoners van Spanje van 18 tot en met 39 jaar krijgen ook een derde corona-prik van Pfizer of Moderna. De periode tussen de tweede en de derde prik is in Spanje ook verlaagd van zes naar vijf maanden.

Sinds 25 oktober 2021 krijgen alle 70-plussers een derde coronaprik net zoals 60-plussers en het zorgpersoneel sinds eind november 2021, alleen als dat zes maanden na de tweede prikdatum is, iets wat dus nu verlaagd wordt naar vijf maanden. Ook kwetsbare personen krijgen een derde ‘boosterprik’ van Pfizer of Moderna in Spanje. In alles regio’s is men in december 2021 geleidelijk aan begonnen met het zetten van de boosterprik bij de inwoners van 59-50 en 49-40 jaar.

Sinds 15 december 2021 is men in Spanje ook begonnen met het vaccineren van kinderen van 5 tot en met 11 jaar waarvan inmiddels 1.240.009 kinderen (37%) een coronaprik hebben gekregen. De enige groep waar nog geen beslissing over genomen is in verband met de boosterprik is die van 12 tot en met 17 jaar, die wel de eerste en tweede coronaprikken kunnen krijgen maar nog geen derde coronaprik.

Er zijn inmiddels 16.448.649 personen die een ‘boosterprik’ hebben ontvangen, dat is 34,7% als gekeken wordt naar inwoners van Spanje van 12 jaar en ouder maar 59,9% van alle inwoners van 40 jaar en ouder en 89,6% als gekeken wordt naar de inwoners van 70 jaar en ouder.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.