Geen extra corona-maatregelen in Andalusië

Geen extra corona-maatregelen in Andalusië
Beeld: 123rf (aangepast)

Geen extra corona-maatregelen in Andalusië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SEVILLA – Ondanks dat inmiddels alle provincies in Andalusië in niveau 2 zijn beland wat betreft de corona-situatie, heeft de Junta de Andalucía besloten geen extra corona-maatregelen in te voeren. Dat betekent dat de huidige corona-maatregelen voorlopig nog blijven bestaan maar dat deze, ondanks de situatie, niet aangescherpt worden.

Op de provincie Huelva na bevinden de overige provincies, te weten Almería, Granada, Jaén, Córdoba, Sevilla, Cádiz en Málaga, zich in niveau 2 terwijl de provincie Huelva nog in niveau 1 is blijven steken. Maar ondanks deze situatie heeft men besloten voor de komende 15 dagen geen extra corona-maatregelen aan te nemen vanaf donderdag 13 januari.

Voor de komende 15 dagen blijft dus gelden dat men een coronapas moet laten zien om patiënten in ziekenhuizen te bezoeken of een bezoek te brengen aan bejaardencentra en verzorgingstehuizen. De coronapas (certificado Covid) blijft ook verplicht voor de binnenruimtes van de bars, restaurants en nachthoreca, dus niet op de terrassen.

Er geldt geen limiet voor de hoeveelheid mensen die aanwezig mogen zijn in de horeca en nachthoreca waar ook geen sluitingstijden meer gelden, behalve die zoals de wet dat aangeeft. Er moet adequaat geventileerd worden in gesloten ruimtes en de anderhalve meter afstand dient gehandhaafd en gerespecteerd te worden. 

Verder geldt, net zoals overal in Spanje, een mondkapjesplicht in alle binnenruimtes en in de buitenruimtes, ook wanneer de 1,5 meter gehandhaafd kan worden. Met andere woorden, het mondkapje moet altijd gedragen worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.