Search
menu
Search

Het Spaanse Dorp terug op televisie met opnames in Valencia

Het Spaanse Dorp terug op televisie met opnames in Valencia
Beeld: Het Spaanse Dorp / screenshot

Het Spaanse Dorp terug op televisie met opnames in Valencia

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Wat is er gebeurd met het populaire tv-programma ‘Het Spaanse Dorp’ dat in het pre-corona jaar zo populair was en zich afspeelde in Polopos in de provincie Granada? De Spaanse versie was het tweede seizoen nadat het eerste seizoen zich afspeelde in Ollolai op het Italiaanse eiland Sardinië. Het derde seizoen zou zich ook gaan afspelen in een dorp in (waarschijnlijk) het Andalusische dorp Zuheros in de provincie Córdoba, maar de pandemie zorgde ervoor dat dit geannuleerd werd. Maar, nu komt er toch een derde en opnieuw Spaanse seizoen van ‘Het Spaanse Dorp’ dat opgenomen wordt ergens in de autonome regio Valencia. 

Het glossy Spanje magazine ESPANJE! meldt op haar website dat op de website van RTL een oproep staat waar kandidaten zich kunnen aanmelden. Inmiddels is dit ook al op RTL 4 te zien en is er een video waarin beelden te zien van een dorp in de Valencia regio. Maar, om welk dorp het gaat weten we nog niet. Het is natuurlijk ook nog niet bekend wanneer Het Spaanse Dorp seizoen 3 weer op tv te zien zal zijn.

Er wordt echter wel gezocht naar vier gezinnen of stellen die in een paar maanden tijd een nieuw bedrijf moeten opzetten en gezamenlijk aan een huis moeten klussen. Aan het einde van hun avontuur kan maar één gezin of stelletje kans maken op het verbouwde huis en daarmee een toekomst in Spanje. 

Het nieuwe dorp ligt in de schitterende omgeving van Valencia. Hier heeft de laatste bakker de deuren gesloten. Er is geen fysio, yoga of sportinstructeur meer. Geen winkels, hotels, geen loodgieters en aannemers. De school wordt bedreigd met sluiting door het gebrek aan kinderen. Om het tij te keren worden avontuurlijke Nederlanders met een goed plan om het dorp nieuw leven in te blazen hier met open armen ontvangen.

Voor stellen en gezinnen die dromen van wonen en werken in Spanje is dit de uitgelezen kans. Dromen jullie van een avontuur in het prachtige Spanje en zijn jullie als stel, duo of gezin creatief, ondernemend en willen jullie helpen dit nieuwe Spaanse dorp op de kaart te zetten? Meld jullie dan aan via DEZE website. De opnames vinden plaats van mei tot en met augustus 2023. De uitzenddatum wordt later pas bekend gemaakt.

Seizoen 2 van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ was voor RTL4 erg succesvol en ook de kijkers waren zeer tevreden. Misschien kwam het door de Spaanse taal, de Spaanse sfeer of de nabijheid waardoor het makkelijk is om het dorp te bezoeken of wellicht waren het de leuke kandidaten dat de producers hebben besloten opnieuw naar Spanje te trekken voor seizoen drie van Het Dorp.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?