skip to Main Content

1.180 jaar gevangenisstraf ETA leden voor aanslag Santa Pola in 2002

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Else Beekman) Het Openbaar Ministerie heeft 1.180 jaar gevangenisstraf geëist voor twee ETA leden die in 2002 een aanslag pleegden op het bureau van de Guardia Civil van Santa Pola. Daarbij vielen 2 dodelijke slachtoffers, 55 gewonden en werd voor 6 miljoen euro schade aangericht. De twee terroristen Oscar Zelarain, “Peio” en Andoni Otegi, “Iosu”, maakten deel uit van het comando Argala van de ETA.

Op 4 augustus 2002 pleegden zij een aanslag op het bureau van de Guardia Civil in Santa Pola. Voor de twee doden die er vielen, wordt een straf geëist van 60 jaar, voor poging tot moord op de 55 gewonden 1.100 jaar en daar wordt nog een eis van 20 jaar voor terrorisme aan toegevoegd.

Volgens het Openbaar Ministerie is het bewezen dat de twee ETA-leden een Ford Escort geladen met explosieven op het terrein van de Guardia Civil parkeerden met als doel door de ontploffing zo veel mogelijk slachtoffers te maken.

Dochter

De explosie kostte het leven aan Silvia Martínez Santiago, de zesjarige dochter van één van de Guardia Civiles die in het complex woonde en Cecilio Gallego Alaminos, een 57 jarige inwoner van Torrevieja die op straat op de bus stond te wachten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend