skip to Main Content

Grootschalige fraude rond Seguridad Social in Lleida

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LLEIDA – (Else Beekman) In Lleida werden in totaal 57 personen gearresteerd op verdenking van fraude met betrekking tot de Seguridad Social. Vijf van de gearresteerden zouden eigenaar zijn van bedrijven in de regio. De fraude heeft een totale waarde van 2,2 miljoen euro, aldus de nationale politie in de regio. De personen worden beschuldigd van vervalsing van documenten en medeplichtigheid aan illegale immigratie.

De politie kwam de groep fraudeurs op het spoor toen de arbeidsinspectie samen met het nationale instituut voor Sociale Zekerheid een aantal bedrijven begon te verdenken van het regelmatig in- en uitschrijven van werknemers in het Spaanse sociale zekerheidsstelsel, de Seguridad Social.

Ze ontdekten dat de verdachte bedrijven grote schulden hadden wat betreft de af te dragen sociale premies en daarbij valse adressen hadden opgegeven. Ook waren de genoemde eigenaren van de bedrijven niet bekend op de opgegeven adressen.

Ziektegeld

Het ging met name om constructie- en schoonmaakbedrijven, enkele slagerijen en internetcafe’s. In totaal werden hiervan 660 werknemers opgegeven bij de Seguridad Social. Regelmatig kwamen er vanuit die bedrijven aanvragen voor zwangerschapsverloven, ziektegeld en andere uitkeringen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend