skip to Main Content

Mobile World Congress in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) In Barcelona zal maandag het vierdaagse Mobile World Congress beginnen. Er worden in de loop van het congres zowat 1.200 bedrijven en 60.000 professionelen uit de telecom-, media-, informatica- en internetsector in Spanje verwacht. De organisatie is uitermate tevreden over de stad Barcelona en kondigde vorig jaar al aan tot 2012 het congres in de Catalaanse hoofdstad te blijven organiseren. Voor de editie van 2013 krijgt Barcelona concurrentie van Milaan, München en Parijs (Amsterdam en Keulen zijn afgevallen in de strijd).

Traditiegetrouw zullen de bedrijven hun producten presenteren zoals Windows 7 van Microsoft en Android van Google. Naast de nieuwste mobiele telefoons, ook wel smartphones genoemd, zullen de Tablets dit jaar de show stelen. Zo worden er Tablets verwacht van HP, LG, HTC en Motorola. De eerste dag van het congres voor mobiele telefonie staat traditioneel in het teken van persconferenties. Zo worden er onder andere verklaringen verwacht van bedrijven als Nokia, HTC, Samsung, LG, Microsoft en Acer en worden er nieuwtjes verwacht rondom nieuwe modellen van telefoons en Tablets.

De ruim 60.000 bezoekers uit meer dan 200 verschillende landen laten minstens 250 miljoen euro achter in de stad Barcelona, geld wat besteedt wordt aan 21.000 hotelovernachtingen, 8.000 taxi’s, vluchten naar El Prat, etentjes in restaurants en winkels die hopen meer te kunnen verkopen. Helaas stijgen de prijzen ook tijdens dit congres aangezien er sommige eenpersoonskamers in hotels aangeboden worden voor 2.000 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend