skip to Main Content

Paprikateelt Murcia heeft het moeilijk

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – (Redactie) Een combinatie van het koude weer en het latere tijdstip van planten, zorgt ervoor dat de paprikateelt in Murcia ongeveer drie weken ‘achterloopt’ op andere jaren. De eerste oogst van paprika’s daar zal dan ook niet van grote betekenis zijn, zo is de verwachting.

De Spaanse paprikatelers die in de provincie Murcia rond de plaats Cartagena zitten, planten ongeveer in de tijd dat Nederlandse paprikatelers ook planten. Er staat dit jaar naar schatting rond de 1500 hectare paprika’s in de grond. Dit jaar hebben best wat paprikatelers in Murcia wat later geplant; zo tussen 1 januari en 30 januari. Vooral de koude nachten van de afgelopen drie weken met soms een graad of 3 in de kas en soms ook de vrij koude dagtemperaturen en het toch zonnige weer overdag, drukten de groei van het gewas. De planten gaan hierdoor slap hangen en de wortels worden niet sterk.

Geen grote hoeveelheden

De eerste oogsten van betekening van de telers in Cartagena worden pas in april verwacht en dat is een paar werken later dan het gemiddelde van de afgelopen jaren. De eerste oogst zal dan wel rond eind maart vallen, maar dat zullen geen hoeveelheden zijn van betekenis. Men verwacht bij de eerste oogst geen grote hoeveelheden paprika’s, want het gewas is niet sterk genoeg. Daarna zal het ook allemaal erg langzaam gaan. Er zijn nu Spaanse telers die aan een paprikaplant van net twintig centimeter een paar vruchten laten komen, maar die kunnen ze er beter afhalen, aldus een Nederlandse teler. Hij denkt dat de koude start van de paprikateelt in Spanje zijn sporen na gaat laten in de productie en de kwaliteit van de paprika’s uit Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend