skip to Main Content

Rookrestaurant Marbella gesloten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MARBELLA – (Else Beekman) Het restaurant Asador Guadalmina in Marbella is op vrijdagavond door de politie gesloten. De eigenaar verzette zich tegen de tabakswet en zijn klanten en hijzelf bleven ondanks het verbod gewoon doorroken. Sinds de invoering van de tabakswet zijn er enkele horecagelegenheden in Spanje die weigeren zich aan de wet te houden.

De Asador in Marbella haalde de landelijke pers omdat de eigenaar heel openlijk verklaarde dat de wet onzin was. José Eugenio Arias had al 145.000 euro aan boetes opgelopen sinds 2 januari. Aangezien hij bleef weigeren het restaurant rookvrij te maken, dreigde de Junta de Andalucia met sluiting. Gisteren kreeg hij een aangetekend schrijven waarin hem werd gesommeerd de zaak te sluiten of anders zou dat voor hem gedaan worden.

Hij hield vol tot ’s avonds laat en besloot toen de deuren voorlopig dicht te doen. Niet omdat hij dat zelf zo graag wilde, maar omdat zijn vrouw en kinderen op waren van de zenuwen. Hij is van plan om de beslissing van de Junta aan te vechten want hij blijft van mening dat deze wet volledig onzin is.

Handtekeningen

Op dit moment verzamelt hij handtekeningen om een burgervoorstel in te kunnen dienen. Hiervoor heeft hij er in totaal 500.000 nodig, 400.000 meer dan hij er nu al heeft.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend