skip to Main Content
Drie zelfmoorden in Spanje binnen 24 uur vanwege huisuitzettingen

Drie zelfmoorden in Spanje binnen 24 uur vanwege huisuitzettingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Op dinsdag hebben maar liefst drie personen zelfmoord gepleegd omdat zij op het punt stonden om uit huis gezet te worden vanwege wanbetalingen. Afgelopen vrijdag sprong er ook al iemand uit een raam naar beneden in Córdoba waarbij het aantal zelfdodingen in vier dagen op vier staat.

In de stad Basauri in Spaans Baskenland heeft een 56 jarige man zelfmoord gepleegd omdat hij uit huis gezet zou worden. Deze huiseigenaar is de tweede dode vanwege huisuitzetting sinds september vorig jaar end e zesde in heel Spanje. De elektriciteit en water waren al afgesloten in zijn huis aangezien hij de rekeningen niet meer kon betlanen. Het slachtoffer heeft een brief achtergelaten voor zijn familie waarin te lezen was dat hij het allemaal niet meer aankon en er maar een uitweg was voor hem.

In november vorig jaar sprong de 50 jarige Amaia Egaña uit het raam van haar appartement omdat de politie voor haar deur stond op de vierde verdieping. Het nieuwe slachtoffer is daarmee de tweede zelfmoord in Baskenland sinds september maar alweer het zesde dodelijke slachtoffer in heel Spanje.

Mallorca

Slechts uren nadat het nieuws bekend werd dat in Baskenland een man zelfmoord had gepleegd, werd bekend dat op Mallorca een ouder echtpaar tevens zichzelf van het even had beroofd vanwege een komende uitzetting. In dit geval gaat het om een echtpaar van 68 en 67 jaar oud die een overdosis heeft genomen vanwege de situatie. Deze zelfdoding vond plaats in de buurt van Calvìa en het echtpaar werd in hun huis Cas Català dood gevonden door hun zoon.

Wekelijks vinden er honderden zoniet duizenden huisuitzettingen plaats in heel Spanje vanwege het feit dat de eigenaren van woningen de hypotheken en schulden niet meer kunnen betalen. ondanks aangekondigde maatregelen van de Spaanse regering, lijkt het erop dat er geen einde komt aan de dramatische zelfmoorden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by