skip to Main Content
Spanjaard aangehouden op de grens met Frankrijk met 1,8 miljoen euro in koffer

Spanjaard aangehouden op de grens met Frankrijk met 1,8 miljoen euro in koffer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Franse douane heeft een Spanjaard aangehouden die de grens over wilde steken met maar liefst 1,8 miljoen euro in zijn koffer. De aanhouding vond plaats op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland in Mulhouse-Bazel en gebeurde in de trein waarin de Spanjaard zat als passagier.

In totaal had de Spanjaard 1.786.000 euro bij zich verdeeld over 3.572 biljetten van 500 euro. Een groot deel daarvan had hij verstopt in zijn kleding en droeg hij op zich maar er zat ook een deel van de 500 euro biljetten in een koffertje en een sporttas.

Volgens de Franse politie is het geld echter niet van de man maar is hij een zogenaamde drager die in opdracht het geld de grens over smokkelt. De aangehouden 50 jarige man heeft geen strafblad in Spanje of Europa en heeft bij zijn aanhouding al aangegeven dat het geld van twee belangrijke Baskische zakenmensen is.

De aangehouden man heeft weliswaar geen strafblad maar kan toch voor 10 jaar de cel in belanden in Frankrijk voor illegaal transport van geld en smokkel – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken