skip to Main Content
Volgens Rajoy heeft zijn regering in de strijd tegen fraude 11,5 miljard opgehaald

Volgens Rajoy heeft zijn regering in de strijd tegen fraude 11,5 miljard opgehaald

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de minister president van Spanje Mariano Rajoy heeft zijn regering sinds dat hij deze aanvoert, in 2012 maar liefst 11,5 miljard euro opgehaald in de strijd tegen de fraude. Dat is volgens de krant La Información 10,1% meer dan het jaar daarvoor toen de Socialisten nog aan de macht waren in het land.

Volgens Mariano Rajoy zijn dat zeer goede cijfers en zal de strijd tegen fraude ook dit jaar gewoon doorgaan. Mede dankzij de fiscale amnestie heeft de regering meer dan 1,3 miljard euro weten op te halen, veel minder dan wat men wilde. Toch zorgt nu net deze fiscale amnestie voor problemen aangezien het zo kan zijn dat personen op legale manier geld hebben wit gewassen en ook nog eens weinig belasting hebben betaald.

Verkiezingsbeloftes

Tijdens het gesprek met het Britse The Economist wist Rajoy ook nog te melden en te bevestigen dat hij zijn verkiezingsbeloftes niet heeft gerespecteerd en zich daar niet aan heeft gehouden. Zo benadrukt Rajoy “Ik heb me niet gehouden aan mijn verkiezingsbeloftes maar ik heb me wel gehouden aan mijn plicht” – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken