skip to Main Content
Een dorp in provincie Málaga wil het meest romantische dorp worden van Andalusië

Een dorp in provincie Málaga wil het meest romantische dorp worden van Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

amor1MÁLAGA – Zaterdag 14 februari is het Valentijnsdag of zoals men in Spanje zegt Día de San Valentin. De gemeente van het dorp Villanueva de la Concepción, zo’n 40 kiometer van Málaga, heeft daarom besloten om het dorp dit weekend om te toveren tot het meest romantische dorp van heel Andalusië. Het dorp nodigt dan ook iedereen uit om hun liefde te verklaren tijdens een romantische route die men door het dorp kan lopen.

Commercieel of niet, Valentijnsdag blijft voor veel stelletjes die verliefd zijn iets speciaals hebben. De gemeente van Villanueva de la Concepción vindt San Valentín ook een speciale dag en daarom werd besloten om het dorp om te toveren tot een romantische stek in de provincie Málaga. Zo heeft de gemeente een route door het dorp in elkaar gezet met 10 romantische stops waarbij men prachtige uitzichten heeft en waar het geen pijn doet om op de knieën te gaan (indien er een huwelijksaanzoek komt bijvoorbeeld).

Daarnaast vinden de wandelaars van deze romantische route speciale romantische teksten op de 10 plaatsen waar men romantisch kan genieten van het uitzicht. Enkele van deze teksten zijn:

  • “Suéñame y te soñaré” bij de mirador de la avenida de Blas Infante;
  • “Dejemos huella de nuestro amor” in de calle Ribera;
  • “Susúrrame al oído” in de avenida de la Libertad;
  • “Concédeme tan solo una dulce mirada” bij de mirador de la avenida de la Libertad;
  • “Bésame en este rincón” in de calle Real;
  • “Enséñame a olvidarme de pensar” en “Dame tu mano” en “oye lo que mi corazón siente” in de avenida Blas Infante;
  • “Bebe de mis labios” in het park Antonio Bolívar;
  • “Andábamos para encontrarnos” in de carretera de Almogía;
  • “Hagamos juntos el camino” in de carril del Agua

amor2

Al met al een romantische route die stelletjes zeker nog meer verliefd zal doen worden. Het is een origineel iniatief van de gemeente Villanueva de la Concepción en iets wat zeker leuk is om eens mee te maken. Daarnaast ligt het dorp niet ver van het magische natuurpark El Torcal waar men geweldige foto’s kan maken met de vreemde steenformaties (waarbij vast en zeker ook wel ergens een hartje te vinden zal zijn) – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken