skip to Main Content
Enorme oranje gekleurde gifwolk trekt over Barcelona en omgeving na explosie

Enorme oranje gekleurde gifwolk trekt over Barcelona en omgeving na explosie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

gifwolk1BARCELONA – Donderdag zorgde een enorme oranje gekleurde gifwolk voor behoorlijk wat problemen in de nabijheid van de stad Barcelona. De autoriteiten hadden de inwoners van 5 steden en tientallen dorpen de opdracht gegeven om vooral binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. De reden was dat er bij een explosie in een loods in Igualada een enorme gifwolk was vrijgekomen.

De politie werd overspoeld door telefoontjes van verontruste ouders die hun kinderen rond het tijdstip van de explosie op school hadden zitten. De explosie gebeurde rond 9 uur ’s-Morgens. De meest getroffen plaats was de stad Igualada en 4 naburige steden. De gifwolk zelf is niet in de buurt gekomen van de stda Barcelona.

Volgens de brandweer vond de ontploffing plaats toen verschillende stoffen die bij de loods van het bedrijf Simar werden afgeleverd met elkaar in aanraking kwamen, ontploften en een vrachtwagen in lichterlaaie zetten. 3 Personen zijn daarbij lichtgewond geraakt en mochten later het ziekenhuis alweer verlaten. Het zou gaan om salpeterzuur en ijzerchloride.

65.000 inwoners van Igualada en 4 naburige plaatsen moesten binnenblijven. Het bevel werd na 2 uur opgeheven, maar blijft van kracht voor zwangere vrouwen, kinderen, ouderen en mensen met ademhalingsproblemen. De autoriteiten zeggen dat alles weer normaal is en de gifwolk is verdwenen. De vraag is natuurlijk, waarheen? – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken