skip to Main Content
Dode dolfijn gevonden op strand Tarragona

Dode dolfijn gevonden op strand Tarragona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Deze maandagmorgen heeft een wandelaar die op het strand Playa del Miracle van Tarragona wandelde, een dode dolfijn aangetroffen. Meteen werd de politie gebeld die de speciale Agentes Rurales of natuur agenten naar het strand stuurden om het dode beest te onderzoeken, op te meten en weg te halen. Het gaat vermoedelijk om een exemplaar van de gestreepte dolfijn.

De gestreepte dolfijn (Stenella coeruleoalba) is een dolfijn uit het geslacht der gevlekte dolfijnen (Stenella) en is herkenbaar aan een opvallende tekening op zijn lichaam waarbij de onderzijde wit of lichtroze is. Waarschijnlijk is de dolfijn overleden in de ruwe zee en is het lichaam naar het strand geduwd door de hoge golven.

Het is niet de eerste keer dat men dode dolfijnen vindt op stranden in deze regio aan de Costa Dorada aangezien deze dolfijnensoort veel voorkomt in de Middellandse Zee en ook vaker levend gezien worden.

Rond 10 uur maandagmorgen hebben de agenten het lichaam van de dolfijn weggehaald en overgebracht naar het Centre de Recerca de Sanitat Animal, een stichting opgericht door de Universitat Autònoma de Barcelona. Hier zal verder onderzoek worden gedaan om door middel van een autopsie te achterhalen waaraan de dolfijn is overleden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken