skip to Main Content
“Bloemen houden van mensen” en al helemaal met Valentijnsdag, ook in Spanje

“Bloemen houden van mensen” en al helemaal met Valentijnsdag, ook in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Woensdag 14 februari is het Valentijnsdag of hier in Spanje el día de los enamorados San Valentín. Dat moet gevierd worden en traditiegetrouw doet men dat met bloemen, ook in Spanje. De afgelopen jaren had de bloemensector veel te verduren met BTW verhogingen en daarna weer verlagingen maar ook dit jaar hoopt men weer veel boeketten rozen, tulpen en andere bloemen te verkopen.

Bloemen blijven een van de belangrijkste liefdesuitdrukkingen en dat weten ook de Spanjaarden. Of men Valentijnsdag nu een commercieel iets vindt of niet, vrouwen vinden het in principe nooit vervelend om een bos bloemen te ontvangen en laten we eerlijk zijn, mannen geven graag iets aan hun geliefde dus waarom niet een mooie bos bloemen.

Wat is jouw favoriete bloem om te geven of om te krijgen?

Buiten de meest verkochte bloemen op San Valentín, de rode rozen, zijn ook de tulpen, orchideeën en oriëntale lelies op deze speciale dag populair aan het worden. Hier een kort overzicht van de populairste bloemen:

valentijnsdag-rozenRoos

Zonder twijfel de populairste bloemsoort met Valentijnsdag en een bloem die het meeste geschikt is om mooie bossen van 12 of meer rozen te maken. Met name de kleur rood is favoriet aangezien deze symbool staat voor liefde en passie. De prijs ligt in Spanje ongeveer tussen de 3 tot 6 euro per stuk en de rozen hebben een levensduur van ongeveer vijf dagen.

valentijnsdag-orchideeOrchidee

De orchidee wordt ook steeds meer verkocht met San Valentín maar de naam van de bloem zelf is een beetje vreemd. Orchis betekend in het oud Grieks namelijk Testikels, een wat rare benaming voor Valentijnsdag maar goed. De Orchidee is duurder dan de roos maar gaat veel langer mee, tussen de zeven á acht weken.

valentijnsdag-lelieOriëntaalse lelie

De lelie kan als een tijdgenoot van de dinosaurussen gezien worden aangezien de bloem sinds die tijd bijna niet geëvolueerd is. In China noemt men de lelie de “forever love” bloem waardoor de lelie met name in China en nu dus ook steeds meer in Europa als teken van liefde gegeven wordt. De prijs ligt tussen de 6 en 10 euro, afhankelijk van het aantal bloemen die daarnaast een looptijd hebben van negen dagen.

valentijnsdag-tulpTulp

Tulpen, vroeger goud waard in Nederland, worden steeds meer gegeven met Valentijnsdag. Met name de rode tulpen vanwege de kleur van de liefde en passie zijn populair. De tulp wordt ook gezien als de bloem die met Sant Jordi in april in heel Catalonië gegeven wordt. De prijs per stuk ligt rond de 2,5 euro end e bloemen gaan een week mee.

valentijnsdag-anjerAnjer

Anjers zijn populaire bloemen die soms met Valentijnsdag gegeven worden maar die door de bloemisten worden afgeraden als teken van liefde. Ondanks het feit dat het dus niet de meest geliefde bloem is om te geven aan je geliefde, gebeurt het wel, zeker ook omdat de prijs stukken lager is dan die van rozen of tulpen. De bloem gaat een week mee.

valentijnsdag-margaritaMargarita

De margarita is een leuke, kleine en onschuldige bloem die leuk is om te geven en prachtig is om te krijgen. De Margarita wordt vaak gebruikt in volle bossen bloemen als opvulling maar kan ook uitstekend los gegeven worden in een eigen bosje. De Margarita gaat ongeveer 9 dagen mee en heeft een prijs van 2 euro per tak.

Zo zie je maar weer, er is genoeg keuze aan bloemen te vinden in Spanje, weliswaar zijn ze iets duurder dan in Nederland of België (al zijn ze daar ook steeds duurder aan het worden) maar het feit dat de BTW enkele jaren geleden verlaagd is kan als positief ervaren worden. Uiteraard kun je ook het open veld in gaan in Spanje en op zoek gaan naar bloemen. Er zijn er genoeg te vinden en wellicht net zo leuk.

Wat is jouw favoriete bloem om te geven of om te krijgen?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Geen reacties tot nu toe. Prachtig, want het is een Amerikaans onzinfeest dat hier helemaal niet bestaat en een commercieel verzinsel is. Over tot de orde van de dag graag.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken