skip to Main Content
Ex politicus PP Madrid doet boekje open over illegale partijfinanciering en noemt namen

Ex politicus PP Madrid doet boekje open over illegale partijfinanciering en noemt namen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Francisco Granados heeft voor de rechter een boekje open gedaan over de illegale partijfinanciering die plaats heeft gevonden bij de Partido Popular (PP) in de Comunidad de Madrid. Hij deinsde dit keer niet terug om namen te noemen zoals die van de ex-regiopremier Esperanza Aguirre en de huidige regiopremier Cristina Cifuentes. Het is voor het eerst dat de naam van Aguirre luid en duidelijk genoemd wordt in een zaak waarbij de “caja b” van de PP partij onderzocht wordt.

De ex-burgemeester van Valdemoro en rechterhand van de ex-regiopremier Esperanza Aguirre is al jaren verwikkeld in een proces rondom de zaak “punica” waarbij het zoals vaak om illegale financiering gaat van de politieke partij Partido Popular (PP), fraude en corruptie. Deze maandag moest hij weer voor de rechter verschijnen maar dit keer besloot hij (na meer dan 3 jaar) niet langer te zwijgen en namen van betrokken personen te noemen. Daarbij werden Esperanza Aguirre en de huidige regiopremier Cristina Cifuentes als verantwoordelijken voor de “caja b” ofwel “doos met zwart geld” genoemd.

Het is de eerste keer dat expliciet de naam Esperanza Aguirre genoemd wordt als verantwoordelijke voor de fraude en corruptie binnen de PP-partij in de Comunidad de Madrid. Aguirre heeft altijd volgehouden niets te weten van deze illegale financiering van haar partij, dit terwijl alle personen om haar heen reeds voor de rechter zijn verschenen en/of vast zitten in de gevangenis.

Als verrassing wordt door Granados ook de naam van de huidige regiopremier van de PP Cristina Cifuentes genoemd. Volgens Granados was Cifuentes nauw betrokken bij de organisatie van de verkiezingscampagnes van Aguirre in 2007 en 2011 en moet zij dus op de hoogte zijn geweest van de fraude en corruptie. Cifuentes zelf zegt echter dat het voor haar niet uitmaakt wat Granados zegt want hij is een crimineel en zij heeft niets te verbergen. Esperanza Aguirre stapte in april vorig jaar op vanwege de vele schandalen, ook al werd zij zelf tot nu toe nooit ergens bij betrokken.

Het is de zoveelste fraude- en corruptie zaak waar de Partido Popular (PP) bij betrokken is en er komen steeds meer feiten op tafel te liggen waaruit blijkt dat de PP-partij in de Comunidad Valenciana en Comunidad de Madrid miljoenen aan zwart geld hebben ontvangen waarbij tevens veel zakenmensen en ondernemers bij betrokken zijn. Het einde van openbaringen is waarschijnlijk nog niet in zicht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
   1. Dus Leo, elke partij waar corruptie is moet ophoepelen?
    Zeg dan ook maar dag tegen Puigdemont, zijn partij, ook al hebben ze er net ff een nieuwe voor opgericht en tegen het ERC ook dag zeggen.
    Ruimt mooi op, dan is alleen de CUP nog over daar en kan de rust eindelijk weer keren voor de rest van de Catalanen.

    Je geeft het zelf aan, partijen met corruptie moeten weg wezen
    Dus zoals gezegd alle Separatisten partijen dus….landelijk dan de PP en de PSOE, want ook daar groot schandaal. Blijft er weinig over heh….hoe ga je het land dan nog regeren??

    Ik zie wel veel roepen weer Leo, maar nog altijd geen oplossingen….

    1. Ik had het al eerder aangegeven, ik blijf het niet herhalen maar ik zie graag Podemos regeren. Dat lijkt mij tot op heden gewoon de beste keus en ik kan me wel vinden in hun gedachten gang.

     1. Ja hoor hij is er weer Leo,ziet graag de podemos regeren,man waar praat je over,of jij dat voor het zeggen hebt, zal bij de verkiezingen blijken hoe wij
      Spanjaarden geregeerd willen worden Leo,
      Vind je ook niet.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken