Ex politicus PP Madrid doet boekje open over illegale partijfinanciering en noemt namen

Ex politicus PP Madrid doet boekje open over illegale partijfinanciering en noemt namen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Francisco Granados heeft voor de rechter een boekje open gedaan over de illegale partijfinanciering die plaats heeft gevonden bij de Partido Popular (PP) in de Comunidad de Madrid. Hij deinsde dit keer niet terug om namen te noemen zoals die van de ex-regiopremier Esperanza Aguirre en de huidige regiopremier Cristina Cifuentes. Het is voor het eerst dat de naam van Aguirre luid en duidelijk genoemd wordt in een zaak waarbij de “caja b” van de PP partij onderzocht wordt.

De ex-burgemeester van Valdemoro en rechterhand van de ex-regiopremier Esperanza Aguirre is al jaren verwikkeld in een proces rondom de zaak “punica ” waarbij het zoals vaak om illegale financiering gaat van de politieke partij Partido Popular (PP), fraude en corruptie. Deze maandag moest hij weer voor de rechter verschijnen maar dit keer besloot hij (na meer dan 3 jaar) niet langer te zwijgen en namen van betrokken personen te noemen. Daarbij werden Esperanza Aguirre en de huidige regiopremier Cristina Cifuentes als verantwoordelijken voor de “caja b” ofwel “doos met zwart geld” genoemd.

Het is de eerste keer dat expliciet de naam Esperanza Aguirre genoemd wordt als verantwoordelijke voor de fraude en corruptie binnen de PP-partij in de Comunidad de Madrid. Aguirre heeft altijd volgehouden niets te weten van deze illegale financiering van haar partij, dit terwijl alle personen om haar heen reeds voor de rechter zijn verschenen en/of vast zitten in de gevangenis.

Als verrassing wordt door Granados ook de naam van de huidige regiopremier van de PP Cristina Cifuentes genoemd. Volgens Granados was Cifuentes nauw betrokken bij de organisatie van de verkiezingscampagnes van Aguirre in 2007 en 2011 en moet zij dus op de hoogte zijn geweest van de fraude en corruptie. Cifuentes zelf zegt echter dat het voor haar niet uitmaakt wat Granados zegt want hij is een crimineel en zij heeft niets te verbergen. Esperanza Aguirre stapte in april vorig jaar op vanwege de vele schandalen, ook al werd zij zelf tot nu toe nooit ergens bij betrokken.

Het is de zoveelste fraude- en corruptie zaak waar de Partido Popular (PP) bij betrokken is en er komen steeds meer feiten op tafel te liggen waaruit blijkt dat de PP-partij in de Comunidad Valenciana en Comunidad de Madrid miljoenen aan zwart geld hebben ontvangen waarbij tevens veel zakenmensen en ondernemers bij betrokken zijn. Het einde van openbaringen is waarschijnlijk nog niet in zicht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.