skip to Main Content
Vliegveld Barcelona-El Prat krijgt een nieuwe terminal voor intercontinentale vluchten en Girona een AVE station

Vliegveld Barcelona-El Prat krijgt een nieuwe terminal voor intercontinentale vluchten en Girona een AVE station

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De Spaanse minister van Ontwikkeling heeft ondanks de politieke problemen en spanningen tussen Madrid en Catalonië aangekondigd dat de T1 terminal van het vliegveld Barcelona-El Prat er een nieuwe terminal bij gaat krijgen. De regering is van plan om 1,9 miljard euro te gaan investeren in de nieuwe terminal bij Barcelona en uitbreiding op het vliegveld van Girona-Costa Brava waar ook een AVE station moet komen.

Tussen 2017 en 2026 wil men door middel van een nieuwe satellietterminal bij de T1 terminal de capaciteit van passagiers verhogen van de huidige maximale capaciteit van 55 miljoen naar 70 miljoen in het jaar 2026. De satellietterminal moet ondergronds verbonden worden met de T1 terminal en zal uitsluitend dienen voor passagiers van intercontinentale vluchten. Deze terminal moet in het jaar 2022 klaar zijn en bestaan uit 17 loopbruggen voor extra grote vliegtuigen.

Girona

Naast de verbeteringen bij het Barcelona-El Prat vliegveld moet ook het Girona-Costa Brava vliegveld vernieuwingen gaan krijgen. Dit regionale vliegveld moet als vierde baan voor Barcelona gaan dienen omdat uitbreiding bij het El Prat vliegveld vanwege het ernaast gelegen natuurpark niet mogelijk is.

Er zal een nieuw AVE hogesnelheidstrein station komen bij het vliegveld van Girona zodat passagiers extra snel via deze trein van Barcelona naar Girona kunnen reizen. Dat nieuwe treinstation zal 55 miljoen euro gaan kosten en wordt op zo’n 500 meter afstand van het vliegveld Girona-Costa Brava gebouwd. Met deze trein is het vliegveld van Girona nog maar 40 minuten van het centrum van Barcelona verwijderd.

Twee fasen

Alle investeringen zullen in twee fasen gaan plaatsvinden tussen 2017 en 2021 en de tweede periode tussen 2022 en 2026. Tot het jaar 2021 zal men 521 miljoen euro gaan investeren in het vliegveld van Barcelona-El Prat waarvan 191 miljoen voor verbeteringen aan de banen en parkeerruimtes voor de vliegtuigen en een deel van de nieuwe satellietterminal. 330 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de verbinding voor de trein tussen de T1 terminal en het centrum van Barcelona en 23 miljoen gaat naar investeringen in Girona.

In de tweede fase zal nog eens 690 miljoen euro geïnvesteerd worden waarvan 200 miljoen voor de satellietterminal, 255 miljoen voor de verbinding tussen beide terminals en 70 miljoen voor een nieuw parkeerterrein naast de T1 terminal. In Girona wordt 360 miljoen euro geïnvesteerd in een uitbreiding van de huidige terminal en een nieuw platform voor vliegtuigen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Ik wou dat er eens een trein ging rijden tussen Denia en Gandia, dat is nog het enige stuk dat niet per trein afgelegd kan worden.
    Toch wel makkelijk Barcelona- Valencia- Gandia- Denia- Alicante.
    Zou toch mogelijk moeten zijn, maar ja, het wordt telkens weer uitgesteld…….

    1. Het is ook nooit goed!……nu zou het weer stroop zijn….en wat dan nog!! Zo kan je altijd op iedereen en alles kritiek geven. In plaats van een nieuwe terminal, spoorlijnen, enz….tomaten kweken misschien?Wellicht ecologisch beter maar véééél minder jobs en voorspoed voor de regio….

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken