skip to Main Content
Waterhoos voor de kust van Tarragona en witgekleurde AP-7 snelweg vanwege hagel

Waterhoos voor de kust van Tarragona en witgekleurde AP-7 snelweg vanwege hagel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Een korte maar zeer heftige hagelbui met extreem slecht weer heeft voor aardig wat problemen gezorgd op de AP-7 snelweg ter hoogte van de afslag naar Torredembarra in de provincie Tarragona. Een autorijder is bij en botsing op een vrachtwagen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Voor de kust van Tarragona hebben de inwoners een spectaculaire waterhoos gezien.

Maandagmiddag rond 16.45 uur zorgde een enorme hagelbui voor aardig wat verkeersproblemen op de AP-7 snelweg tussen Torredembarra en de stad Tarragona. De hele snelweg was wit gekleurd door een centimeters dikke laag hagel waardoor het autorijden praktisch onmogelijk was geworden. Diverse auto’s raakten betrokken bij ongevallen waarbij een 40-jarige autorijder zo ernstig gewond raakte dat hij per helikopter naar het ziekenhuis werd gebracht.

Veel automobilisten werden compleet verrast door deze hagelstorm en ook de inwoners in de getroffen omgeving wisten niet dat dit eraan zat te komen. Op veel plaatsen moest men de sneeuwkettingen om de banden doen omdat er op sommige plaatsen tot wel 12 centimeter hagel lag. Niet alleen de automobilisten op de AP-7 (tolweg) hadden last van de hagelstorm maar ook op de A-7, N-340 en diverse regionale wegen waar op sommige plaatsen sneeuwruimers de weg hagelvrij mosten maken.

Waterhoos

Voor de kust van het Playa de El Miracle en het L’Arrabassada wijk van de stad Tarragona kon men duidelijk een waterhoos zien die boven de Middellandse Zee spectaculair aanwezig was. Dit soort waterhozen ofwel in het Spaans tromba marina of manga de agua, komt niet zo heel vaak voor omdat de weersomstandigheden optimaal moeten zijn.

Ontplofte elektriciteitsmast

De hagel heeft ook voor een ontploffing in een elektriciteitsmast gezorgd in de gemeente La Riera waardoor meer dan 3.000 inwoners gedurende diverse uren geen elektriciteit hadden.

Foto: Diari de Tarragona

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Beste Redactie, met veel plezier lees ik uw stukken, het geeft een goed beeld van dingen die er in Spanje gebeuren waar ik niet altijd van hoor.
    Veel dank, groeten, Jan de Bruin.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken