Mobile World Congress Barcelona om coronavirus geannuleerd

Mobile World Congress Barcelona om coronavirus geannuleerd
Beeld: Europa Press

Mobile World Congress Barcelona om coronavirus geannuleerd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De organisatie van het Mobile World Congress heeft woensdag na een zes uur durende vergadering besloten de door tienduizenden bezochte mobiele technologie beurs in Barcelona vanwege het coronavirus te annuleren. Dit heeft de organisatie van MWC besloten omdat er meer dan 30 afzeggingen kwamen van grote en bekende bedrijven en omdat steeds meer deelnemers zich zorgen maken over het Covid-19 (coronavirus).

De laatste dagen zijn er zo’n dertig kleine maar ook hele grote bedrijven die zich hebben afgemeld voor de Mobile World Congress (MWC) beurs tussen 24 en 27 februari in Barcelona. LG was het eerste bedrijf dat liet weten niet te komen maar daarna volgden er meer zoals Ericsson, Nvidia en Amazon.

Later werd ook bekend dat Facebook niet komt en meldden ook Sony, Gigaset, NTT Docomo en Umidigi zich af. Dat werd weer gevolgd door Intel, Vivo, Cisco en AT&T waar later ook Amdocs, Sprint, Commscope, Panorama Software, Accedian, Ciena, Dali Wireless, Telnet Redes Inteligentes, F5 Networks, Iconectiv, Inter Digital, Ulefone en Viber bij kwamen.

Op woensdag kwamen daar nog meer grote spelers bij zoals Rakuten, Nokia, McAfee, Deutsche Telekom en Vodafone, Orange en British Telecom waardoor men besloot een spoedvergadering te organiseren voor de bijeenkomst aanstaande vrijdag. Deze werd reeds op woensdag gehouden waar men na een zes uur durende vergadering uiteindelijk toch heeft besloten de beurs te annuleren.

De Spaanse regering, de Catalaanse regioregering en ook de gemeente Barcelona zien geen reden om de Mobile World Congress 2020 te annuleren vanwege Covid-19, de nieuwe naam voor het coronavirus. Maar zij zeggen dat de beslissing niet door hen genomen dient te worden maar door de organisatie.

Ondertussen zijn er wel al veel hotels, appartementen, taxi’s, transportbedrijven,m restaurants etc. die veel annuleringen ontvangen waardoor men nu al miljoenen euro’s misloopt.

De beurs

Het Mobile World Congress (MWC) wordt elk jaar eind februari georganiseerd in de Fira hallen op de grens tussen de gemeenten Barcelona en l’Hospitalet de Llobregat. Het MWC is de combinatie van ‘s werelds grootste tentoonstelling voor de mobiele industrie en een congres waarin vooraanstaande bestuursvoorzitters van mobiele operatoren, verkopers en content eigenaren bijeen komen.

Jaarlijks komen er tienduizenden deelnemers naar Barcelona om mee te doen met het MWC congres waarbij er voor vele miljoenen euro’s uitgegeven wordt aan hotels, vervoer, restaurants, bars etc. In 2019 was er een record aantal deelnemers van 110.000 personen uit 200 landen. De economische impact van de MWC op de stad Barcelona is enorm en wordt geschat op 492 miljoen euro.

Dit jaar is alweer de 15e editie van het Mobile World Congress in Barcelona dat gehouden wordt van 24 tot en met 27 februari. De MWC wordt al sinds 2006 in Barcelona gehouden terwijl de beurs daarvoor ook in Cannes (1996-2005), Madrid (1995) en Londen (1987-1994) werd gehouden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.