Speciale corona-maatregelen Canarische Eilanden om carnavalsfeesten te voorkomen

Speciale corona-maatregelen Canarische Eilanden om carnavalsfeesten te voorkomen
Beeld: 123rf (aangepast)

Speciale corona-maatregelen Canarische Eilanden om carnavalsfeesten te voorkomen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Het carnaval op de Canarische Eilanden is vanwege de corona-maatregelen afgelast en dat doet de ‘canarios’ veel pijn. Maar net zoals bij de Semana Santa in heel Spanje, de Fallas in Valencia, San Fermín in Pamplona of de La Feria de Abril in Sevilla moet men maatregelen nemen om verdere verspreiding van het coronavirus en met name de nieuwe varianten te voorkomen.

Daarom zijn op de Canarische Eilanden op vrijdag 12 februari 00 uur en tot tenminste maandag 22 februari 00 uur nieuwe speciale anti-carnaval corona-maatregelen ingegaan. Daarmee wil men niet toegestane carnavalsfestiviteiten en feesten voorkomen maar dat zal waarschijnlijk nog moeilijk worden.

De acht eilanden van de Canarische Eilanden bevinden zich volgens het regionale corona-stoplicht in verschillende kleuren/fases. Groen: Tenerife, La Palma en La Gomera; oranje: Fuerteventura en El Hierro; rood: Gran Canaria en bruin: Lanzarote en La Graciosa.

Elke kleur heeft bepaalde maatregelen wat het redelijk overzichtelijk maakt maar aangezien de eilandbewoners op een bepaald eiland wonen en daar hoofdzakelijk verblijven is het totaaloverzicht verwarrend maar per eiland gezien is het logischer. 

Carnaval-maatregelen

Voor alle eilanden geldt, ongeacht de kleur van het stoplicht, een avondklok tussen 22 en 6 uur en een verbod op het organiseren en bijwonen van feesten, concerten of bijeenkomsten, zowel thuis als daarbuiten. Verder wordt de controle op het reizen tussen de eilanden opgevoerd en dan met name naar en vanaf die eilanden die te maken hebben met een eiland-lockdown. 

Bruin stoplicht

De eilanden Lanzarote en La Graciosa hebben een bruin stoplicht (nivel de alerta 4) hebben. Dat betekent o.a. eiland-lockdown (niemand mag eiland verlaten of inreizen), avondklok 22-6 uur, groepsgrootte 2 personen, horeca voor 18 uur dicht maar alleen buiten (50%), niet-essentiële winkels voor 18 uur dicht. 

Rood stoplicht

Het eiland Gran Canaria heeft een rood stoplicht (nivel de alerta 3). Dat betekent o.a. eiland-lockdown (niemand mag eiland verlaten of inreizen), avondklok 22-6 uur, groepsgrootte 4 personen, horeca voor 22 uur dicht maar alleen buiten (50%). 

Geel stoplicht

De eilanden Fuerteventura en El Hierro hebben een geel stoplicht (nivel de alerta 2). Dat betekent o.a. avondklok 22-6 uur, groepsgrootte 6 personen, horeca voor 22 uur dicht maar binnen (50%) en buiten (75%).

Groen stoplicht

De eilanden Tenerife, La Gomera en La Palma hebben een groen stoplicht (nivel de alerta 1). Dat betekent o.a.avondklok 22-6 uur, groepsgrootte 6 personen, horeca voor 22 uur dicht maar binnen (75%) en buiten (100%) open.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.