Fusies in de telecomsector in Spanje: MásMóvil met Orange of Vodafone?

Fusies in de telecomsector in Spanje: MásMóvil met Orange of Vodafone?
Beeld: MásMóvil & Vodafone & Orange

Fusies in de telecomsector in Spanje: MásMóvil met Orange of Vodafone?

MADRID – Het rommelt al maanden in de telecomsector in Spanje en dan met name bij het Britse Vodafone en een eventuele fusie om zo zelf de activiteiten in Spanje te stoppen. Maar de geplande fusie tussen Vodafone en MásMóvil zou zomaar in het niets kunnen vallen als MásMóvil beslist om met Orange in zee te gaan waardoor MásMóvil/Orange plots de grootste telecomaanbieder van Spanje kan worden.

Drie van de vier grote telecomleveranciers in Spanje zijn met elkaar of onder elkaar aan het onderhandelingen over fusies en/of samenwerkingen. Daarbij gaat het om Vodafone en Orange die beiden met MásMóvil willen fuseren of samenwerken waarbij het Spaanse Movistar (Telefónica) op een afstand meekijkt.

Er zijn in feite twee Spaanse spelers, Telefónica die dus niet mee doet met de fusieplannen en MásMóvil dat is ontstaan door verschillende bedrijven samen te voegen (Yoigo, Pepephone, Lycamobile, Euskaltel R y Telecable). Het Britse Vodafone heeft deze week toegegeven te praten over een fusie of samenwerking met MásMóvil maar daar is het Franse Orange nu ook bijgekomen.

Vodafone España heeft al enkele jaren problemen in Spanje en heeft recent alle eigen winkels gesloten en veel werknemers ontslagen. Daarom wordt gezocht naar een oplossing zoals een fusie met MásMóvil. Maar het lijkt erop dat die gesprekken niet zo vlot verlopen want nu wil Orange ook met MásMóvil samenwerken in Spanje.

Op dit moment heeft het Spaanse Movistar (Telefónica) een marktaandeel van 29,8% gevolgd door Orange met 23,6% en Vodafone met 22,3%. Grupo MásMóvil heeft een aandeel van 17,5% gevolgd door diverse kleinere telecomproviders met samen een aandeel van 6,8%. Bij deze percentages gaat het om mobiele telefonie. Bij de vaste (huis)telefonie heeft Movistar een aandeel van 43,6% gevolgd door Vodafone ONO met 21,8% en Orange met 19,9%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.