In een week tijd bezoeken 532 Nederlanders en Belgen het Santa Bárbara-kasteel in Alicante

In een week tijd bezoeken 532 Nederlanders en Belgen het Santa Bárbara-kasteel in Alicante
Beeld: Canva

In een week tijd bezoeken 532 Nederlanders en Belgen het Santa Bárbara-kasteel in Alicante

ALICANTE – Volgens de regionale krant AlicantePlaza hebben tussen 24 en 31 januari 333 Nederlanders en 199 Belgen het Castillo de Santa Bárbara in Alicante bezocht. Het aantal bezoekers voor die tijdsperiode werd bekend gemaakt omdat Esatur Servicios op 24 januari begon met het beheer van deze toeristische trekpleister in Alicante.

Het kasteel van Santa Bábrara valt sinds 24 januari 2022 onder beheer van Esatur Servicios en dat bedrijf heeft de balans opgemaakt van de eerste week tussen 24 en 31 januari. In totaal kwamen er 5.783 bezoekers naar het kasteel wat een klein deel is van de ruim 400.000 bezoekers die het kasteel jaarlijks ontvangt. 4.242 van de 5.783 bezoekers kwamen voor het eerst naar het kasteel terwijl 1.651 bezoekers al eerder eens op bezoek waren geweest.

Van het totaal aantal bezoekers kwam 60% ofwel 3.484 bezoekers uit het buitenland met 70 verschillende nationaliteiten. De grootste groep bezoekers kwam uit Polen (391) gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (362) en Nederland met 333 bezoekers. Verder kwamen er ook Fransen (274), Duitsers (231), Belgen (199), Denen (162), Italianen (119) en Russen (95) naar het kasteel.

Wat betreft de nationale ofwel Spaanse bezoekers wordt geschreven over 2.299 bezoekers waarvan 1.267 uit de provincie Alicante zelf gevolgd door 213 bezoekers uit Madrid, 204 uit Valencia, 158 uit Murcia en 99 uit Castilla-La Mancha.

Het Castillo de Santa Bárbara is een van oorsprong 9e-eeuws kasteel in de stad Alicante aan de Costa Blanca. Het kasteel ligt op de 166 meter hoge berg Benacantil. Het kasteel is vernoemd naar Barbara van Nicomedië. Tot 1962 werd het gebruikt als gevangenis maar al jaren is het een toeristische trekpleister van de stad waarvandaan je een mooi uitzicht hebt op de stad, de haven en de Middellandse Zee.

Het kasteel heeft drie lagen op verschillende hoogtes en uit 3 verschillende periodes: In de hoogste laag (“La Torreta”) bevinden zich de Torre del Homenaje en de oudste overblijfselen van het fort, die grotendeels uit de 14e eeuw dateren. In de tussenruimte bevinden zich de belangrijkste bijgebouwen die in de 16e eeuw zijn gebouwd, zoals de Felipe II-kamer, het Gardekorps, de Patio de Armas en het bastion van de koningin. De onderste laag dateert uit de 18e eeuw en de zogenaamde Revellín del Bon Repós bevindt zich daar.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.